Ambulancer i nordjyske yderområder får installeret video

[Region Nordjylland] Nu bliver den tidlige indsats for akut hjælp til borgere forbedret. Når ambulancereddere i dag henter og bringer patienter til sygehusene, vil de fremover kunne bruge video, når de ønsker vejledning fra en læge i behandlingen af patienten.

10 ambulancer og en akutlægebil i Nordjylland får inden nytår installeret et avanceret videokamera. Hvis patienten samtykker, kalder redderen op til en akutmodtagelse, akutlægebilen eller anden sygehusafdeling, og lægen kan vurdere patientens tilstand.

De 10 ambulancer er udvalgt i yderområderne som Thy-Mors, Jammerbugt, Mariagerfjord, Vesthimmerland og Skagen. Projektet varer i et år, og er sat i gang, fordi flere nordjyder får længere til en skadestue.

– Det er et teknologisk fremskridt, som vi ikke kender til andre steder. Det er altid bedre at kunne se patienten og vurdere, end at lytte til en overlevering fra ambulanceredderen. Med video kan en læge give en patient en bedre behandling end hidtil, og vi venter os et positivt resultat af projektet, siger Poul Anders Hansen, præhospital leder, Region Nordjylland.

Akutlægebilen, som dækker hele Nordjylland, vil få gavn af det nye udstyr, mener overlæge Marianne Toftegaard:

– I akutlægebilen kan videotransmission fra en ambulance være en hjælp til prioritering af flere samtidige ture, og det kan også afgøre, om vi skal køre til en patient langt væk. Brug af video kan formentlig blive en naturlig del af hverdagen, siger Marianne Toftegaard.

Region Nordjylland har fået 1,5 millioner kroner til projektet fra den forrige regerings akutpulje. Efter et år bliver projektet evalueret af Aalborg Universitet.

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.

Et svar til Ambulancer i nordjyske yderområder får installeret video

  1. Pingback: Landdistrikterne.dk / nyhedsmail 21. oktober 2011 | Lokalråd 4262 - Et lokalsamfund i udvikling

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *