Akademikerkampagnen skudt godt i gang

Landdistrikternes Fællesråd, Tønder Kommune og Akademikernes Centralorganisation havde i fællesskab inviteret til Road Show i Tønder Kommune med det formål at lave matchmaking mellem virksomheder og ledige akademikere.

Så mandag den 19. september steg omkring 60 ledige akademikere ombord i busser i hhv. Odense og Kolding med kurs mod Tønder, hvor kommunen havde tilrettelagt et rigtig godt program for dem. Lokale virksomheder, direktører, fagspecialister, lokalpolitikere og mulige kommende kolleger stod klar til at tage imod dem og vise rundt.

Der er nemlig hårdt brug for at bringe højtuddannede ledige, der traditionelt søger job i eller tæt på de store byer, sammen med provinsvirksomhederne, som ifølge en række analyser udfolder nyt vækstpotentiale, når den første eller flere akademikere ansættes. Det er grunden til at Landdistrikternes Fællesråd er gået med i projektet. Vi finder det overordentlig vigtigt, at der kommer højtuddannede ud i yderområder og også gerne tager familien med og bosætter sig der.

Enorm interesse hos virksomhedslederne
Der er et stigende antal virksomhedsledere, der kan se fordelene ved at ansætte akademikere, men de er ofte usikre på, hvad de kan forvente af højtuddannede, hvad de skal lede efter, og hvad der gør et jobtilbud attraktivt. Responsen har da også været overvældende overalt, hvor Akademikerkampagnen har lagt billet ind for at få lov at komme forbi med en akademikerbus.

Busturen til Tønder Kommune havde stor pressebevågenhed. I Bus 2 var Kirsten Bruun fra Landdistrikternes Fællesråd med som guide på turen, og her var kamerahold med fra både DR TV og TV Syd, og der blev sendt radio og TV direkte fra bussen og fra besøgtevirksomheder.

På rådhuset i Tønder tog borgmesteren imod og to akademikere, der begge er flyttet fra storbyen til Tønder. De fortalte om den gode oplevelse, det havde været for dem. Efter at virksomhederne havde haft et kort indlæg var der buffet med små egnsretter og specialprodukter. Under buffeten var der arrangeret matchmaking mellem akademikerne og virksomhederne og mange fik en god snak, og de ledige fik afleveret deres CV til virksomheder. Flere af de besøgte virksomheder manglede p.t. arbejdskraft.

Kampagnen fortsætter den kommende måned med besøg i Lemvig, Vesthimmerland, Ærø, Lolland og Thisted Kommune.

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *