Akademikere og lokale virksomheder mødes i Lemvig

[DR Regionalen] Akademikerkampagnen ruller videre. Den 26. september tog lokale virksomheder fra Lemvig imod en busfuld med 40 jobsøgende akademikere fra Århus. Det uformelle “jobmøde” er arrangeret af Landdistrikternes Fællesråd, Lemvig Kommune og Akademikernes Centralorganisation.

Speed-dating. Det er et af de redskaber, der hives op af værktøjskassen, når akademikere og virksomheder i Lemvig skal parres med hinanden.

Formålet er, at akademikerne skal få øjnene op for, at arbejdspladser godt kan være attraktive, selvom de ligger langt mod vest. Omvendt skal Lemvig-virksomhederne selv nedbryde eventuelle fordomme overfor akademikere.

– Jeg håber, det bliver en øjenåbner for begge parter, siger Steffen Damsgaard, som er formand for Landdistrikternes Fællesråd.

De knap 40 jobsøgende akademikere skal besøge tre lokale virksomheder i Lemvig. Derefter skal gæsterne deltage i en stor konference med yderligere cirka 20 små- og mellemstore virksomheder.

“Akademikerkampagnen” er et landsdækkende initiativ, der hjælper kommunerne med at tiltrække akademikere til yderområderne. Kampagnen kommer rundt til Tønder, Lemvig, Vesthimmerland, Ærø, Lolland og Thisted Kommune.

Hør radioindslag med Landdistrikternes formand om akapå P4 MidtVest.

Læs mere om akademikerkampagnen

Læs også Matchmaking i Tønder

Læs også Speeddating på Lolland

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *