Aabenraa Kommune lytter til borgerne

[Aabenraa Kommune] Aabenraa Kommune indsamler ideer til en revideret landdistriktspolitik. Samtidig afprøves der nye metoder til borgerinddragelse.

Gennem hele februar måned indsamler Aabenraa Kommune ideer til Landdistriktspolitikken version 2.0. I denne lyttefase har borgerne flere muligheder for at give deres besyv til den næste landdistriktspolitik.

Virtuel dialog
Ved siden af Aabenraa Kommunes officielle facebook-side lanceres nu siden ”Vi løfter Aabenraas Landdistrikter” på facebook, der har til formål at finde, udveksle og debattere ideer til landdistriktsudvikling.

– Vi er rigtig spændte på, hvordan borgerne, og især de yngre generationer, tager imod dette tilbud om at komme i kontakt med kommunen, siger Povl Kylling Petersen, som er formand for det udvalg, hvor landdistriktspolitikken er forankret, nemlig Kultur- og Fritidsudvalget.

Facebook-siden ”Vi løfter Aabenraas Landdistrikter” er en midlertidig side. Når udkastet til den nye landdistriktspolitik kommer i officiel høring, vil siden blive fjernet igen.

Lokale møder
De etablerede borgerforeninger og lokalråd får imidlertid også en opgave. 21 lokalsamfund og landsbyer har fået tilsendt et spørgeskema, som de er opfordret til at udfylde på såkaldt ”ubemandede borgermøder”. Konceptet er udviklet af Charlotte Hammer fra Flexikom, der bistår Aabenraa Kommune i de indledende processer med revideringen af landdistriktspolitikken. Charlotte Hammer forklarer:

– Jeg har forsøgt at lave noget, der får landdistrikterne til at se indad – dvs. på sig selv, noget, der lægger fokus på den ”sociale kapital” og noget som også vil kunne udfordre de otte landsbyer, der allerede har lavet udviklingsplan.

Politik med handlekraft
Den største kritik i evalueringen af den gældende landdistriktspolitik har været, at der manglede handlekraft.

– Det vil vi rette op på, siger Povl Kylling Petersen. Borgergrupperne og kommunen skal have realistiske forventninger til hinanden. Med respekt for det lokale engagement skal samarbejdet mellem kommune og borgere sætte skub i udviklingen.

De eksisterende udviklingsplaner, evalueringen af den gældende landdistriktspolitik og ikke mindst dialogmøder med landdistriktsforummet og politikerne vil også levere råstof til den nye landdistriktspolitik. Efter lyttefasen, der slutter den 1. marts, vil der komme en analyse- og redigeringsfase. Allerede i begyndelsen af april forventer Kultur- og Fritidsudvalget at sende et udkast i høring.

Du kan læse mere om både den nuværende og den kommende landdistriktspolitik på www.aabenraa.dk/landdistrikter

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.