9 millioner på vej ud at gøre nytte i landdistrikterne

[MBBL] Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter har givet tilsagn om støtte til 32 projekter i landdistrikterne. Støtten tildeles projekter, der bidrager til udviklingen og væksten i landets yderområder.

Ministeriet sætter i år særligt fokus på projekter, der støtter turismen i landdistrikterne. Af projekter, der har fået tildelt støtte, er fx en app, som skal gøre det nemmere for turister at finde attraktioner på landet, samt flere projekter der arbejder med lokalt producerede fødevarer og en friluftsdatabase, der skal udbrede kendskabet til maritime friluftsoplevelse i Det Sydfynske Øhav.

Fælles for turismeprojekterne er, at de bidrager til at sætte gang i vækst og udvikling i landdistrikterne.

Landsbykøbmænd får støtte
Udover turisme som et særligt tema, arbejder flere af de støttede projekter for landsbybutikkernes overlevelse. Her skal samarbejde mellem butikker og leverandører, og ejerskab til lokalområdet fastholde landsbykøbmændene i landdistrikterne bl.a. i Ringkøbing-Skjern.

Hvem har fået støtte?
Se liste over støttemodtagere (pdf)

Landdistriktspuljen
Ministeriet for By, bolig og Landdistrikter yder med Landdistriktspuljen støtte til forsøgsprojekter i landdistrikterne.

Formålet med at yde støtte til forsøgsprojekter er at fremme erhvervsudvikling, service, levevilkår, bosætning og lokale kultur- og fritidstilbud i landdistrikterne.

Støtten uddeles én gang om året og kan søges af både enkeltpersoner, foreninger, institutioner og virksomheder med lokal forankring i landdistrikterne.

 

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.