17 kommuner vil være Danmarks Friluftskommune 2013

[Friluftsrådet] For femte gang skal Danmarks Friluftskommune kåres og interessen fra kommunerne er overvældende. 17 kæmper om titlen og præmien på 250.000 kroner.

Da ansøgningsfristen for konkurrencen om at blive Danmarks Friluftskommune 2013 udløb den 15. juni havde 17 kommuner meldt sig. Friluftsrådet er godt tilfredse med interessen for årets konkurrence, der har fokus på natur- og miljøundervisning.

Natur- og miljøundervisning gavner borgerne
– Det flotte deltagerantal tyder på, at natur- og miljøundervisning er et område, der har fokus i kommunerne, og det er vi naturligvis glade for. Det er vigtigt, at befolkningen har en forståelse for samspillet mellem menneske og natur og lærer ansvarlighed over for miljøet. Børn der lærer om naturen og bruger naturen er sunde, glade, kloge og vokser op som ansvarlige voksne, der benytter og beskytter naturen.” siger Casper Lindemann, der er friluftspolitisk konsulent i Friluftsrådet og projektleder for konkurrencen.

Følgende kommuner deltager i konkurrencen om at blive Danmarks Friluftskommune 2013:

– Fredericia
– Fredensborg
– Frederiksberg
– Gentofte
– Helsingør
– Hvidovre
– Jammerbugt
– Kolding
– Mariagerfjord
– Odsherred
– Randers
– Sønderborg
– Tårnby
– Varde
– Vejle
– Vesthimmerland
– Aalborg

Konkurrencen løber for femte år i træk og vinderen, der kåres i september, overtager titlen fra Svendborg Kommune, der vandt i 2012 for deres arbejde med at fremme friluftslivet i kommunens blå områder.

Vinderkommunen får 250.000 kroner til at realisere kommunens fremtidsplaner inden for natur- og miljøundervisning.

 

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.