Årets landsby

Landdistrikternes Fællesråd og Landsforeningen Landsbyerne i Danmark har kåret Trekroner i Jammerbugt Kommune som Årets Landsby.
Et stærkt fællesskab og mange borgere, der interesserer og engagerer sig i at skabe et velfungerende lokalsamfund. Det er nogle af kendetegnene ved landsbyen Trekroner, der netop er blevet kåret som Årets Landsby af Landdistrikternes Fællesråd og Landsforeningen Landsbyerne i Danmark.
Årets tema er de frivillige ildsjæles betydning for fællesskab og lokaludvikling, og det har Trekroner om nogen levet op til.
Trekroner-området er en sammenslutning af landsbyer i Trekroner Skoledistrikt, der består af en række mindre landsbyer Bonderup, Trekroner, Skræm, Bejstrup, Haverslev-Holmsø og Manstrup. Alle mindre lokalsamfund på under 200 indbyggere.
Der var 40 landsbyer fra hele landet, der ansøgte om at blive Årets Landsby 2016.
Til Folkemødet på Bornholm blev de tre finale-landsbyer præsenteret. Det var Torup på Sjælland, Baaring-Asperup på Fyn og Trekroner i Jylland. Sidstnævnte kom som nævnt på førstepladsen, Baaring-Asperup på andenpladsen og Torup på tredjepladsen.
Den officielle kåring af Trekroner som Årets Landsby 2016 fandt sted søndag d. 23. oktober 2016. Du kan se reportage fra kåringen på TV2 Nords indslag her: Årets Landsby 2016

 

Læs mere om kriterierne for at blive årets landsby her: Årets Landsby kriterier