2013 – Debat om iværksætteri og udvikling af mindre erhverv i landdistrikterne

Anton Leed, købmand i Barmer og formand for Letkøb satte i sit indlæg til iværksætteridebatten ord på de udfordringer, der er forbundet med at drive købmandsforretning i et landdistrikts.

Budskabet var, at det stadig godt kan lade sig gøre, men det er op af bakke. Han kom derfor også med nogle forslag til forbedringer. Se forslagene i Anton Leeds powerpointpræsentation.
>> Formand Letkøb og købmand Anton Leed
  
Frank Korsholm, afdelingschef i Håndværksrådet, præsenterede en otte punkt plan for, hvilke elementer, der skal til for at få mere vind i sejlene for de små erhverv i landdistrikterne. Hans budskab var bl.a., at hvis kommunerne vil have arbejdspladser i landdistrikterne, så skal de lave mere venlige udbud til de små og mellemstore virksomheder til bygge- og renoveringsprojekter. Se otte punkts planen i Frank Korsholms powerpointpræsentation.
>> Afdelingschef i Håndværksrådet Frank Korsholm  

Mette Hjermind Dencker (DF), Troels Ravn (S), Thomas Danielsen (V) og Hans Chr. Schmidt (V) sad i panelet. Debatten kom til at handle om stramme kreditkrav, der går hårdt ud over de små erhverv i landdistrikterne, regeringens indsats på landdistriktsområdet,  kommunalpolitikernes ansvar for at passe på de lokale håndværkere, behovet for at lægge pres på de lokale politikere og sikre at kommunernes udbudsmateriale også tilgodeser de lokale håndværkere og fødevareproducenter, bredbånd og fibernet, finansiering til bolig og erhverv og meget andet.