Trafikforlig gavner yderområder i regionalt og nationalt perspektiv

[LDF] Landdistrikternes Fællesråd er meget positive overfor det forlig, der er kommet på transportområdet. Det er visionært af politikerne at prioritere en række investeringer og infrastrukturforbedringer på det overordnede vejnet i flere af landets yderområder, i baglandsinvesteringer ved havnene og investeringer i havne som trafikknudepunkter. Landdistrikternes Fællesråd arbejder med 5 basale rammevilkår, som er forudsætning for vækst i landets landdistrikter og yderområder. Ét af de basale rammevilkår er ”Veludbygget Infrastruktur”.
Investeringer i havnene og baglandet ved havnene er ud over infrastrukturforbedringer også investering i vækstknudepunkter, som kan genere udvikling i erhvervsliv og dermed beskæftigelse.  

Trafikordførerne og Transportministeren er blevet enige om et trafikforlig, som udmønter en større pulje på i alt 1,5 mia. kr. i 2011-aftalen.

 Det er en sejr for landdistrikter og specifikt de regionale områder, der nu får mulighed for at opbygge og udvikle kraftcentre omkring deres havne. Det er i stor stil yderområder, som har brug for tiltag, der kan kickstarte en positiv udvikling på erhvervs- og beskæftigelsesområdet og som de pågældende områder kan bygge videre på med egne tiltag.

Det er en gevinst for hele landet, at alle områder via god infrastruktur kan bidrage til væksten og udviklingen i samfundet. En nødvendig vækst og udvikling, der er meget efterspurgt af politikere og eksperter. 

Ud over investeringer i og omkring havnene er der en række investeringer i forbedret vejnet. Dertil er der et stort antal cykelstier, der nu bliver en realitet, idet man fra de nationale puljer bidrager til de kommunale projekter.Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *