Sociale tilfælde ekporteres til randområderne

[LDF] Udkantskommunerne oplever en tilstrømning af socialt belastede borgere. Morsøs borgmester Egon Pleidrup Poulsen (S) hævder, at velhavende kommuner betaler misbrugere og førtidspensionister for at flytte til randområderne.

– Når jeg ser en flyttehjælp på 70.000-80.000 kr., begynder mine alarmklokker at ringe. Og de beløb ser man kun, når de kommer fra de velstående kommuner, udtaler borgmesteren til Kristeligt Dagblad.

Egon Pleidrup Poulsen er overbevist om, at nogle af landets rige kommuner bevidst eksporterer socialt belastede borgere til kommuner som Morsø.

– Det er uanstændigt, at man har fuldstændig friløb for flyttehjælpen, og at man via den kan animere folk til at flytte. Det er simpelthen så usolidarisk, når en eller anden nordsjællandsk kommune tilbyder bistandsmodtagere en stor flyttehjælp for at få dem til at rykke til Vestjylland.

SF’s folketingsmedlem Flemming Bonne Hansen kender problemet med sociale nomader fra sin tid som borgmester i Nakskov på Lolland.

– Jeg vil derfor opfordre Indenrigs- og Socialminister Karen Ellemann (V) til at igangsætte et forskningsprojekt, der kan kortlægge, om nogle kommuner bevidst eksporterer socialt belastede til udkantsområderne, siger Flemming Bonne Hansen.

Karen Ellemann siger til Kristeligt Dagblad, at hun ingen planer har om at foretage sig noget, før Morsø-borgmesteren kan fremlægge dokumentation for sine påstande.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *