Postbetjeningen er basal!

Postbetjeningen er nu fremme igen landspolitisk, som følge af et EU krav om liberalisering af postmarkedet fra 2011.

Henriette Kjær fra de Konservative vil ifølge Jyllands Posten give mulighed for at leveringen af post på landet ikke behøver at være ved boligen. Henriette Kjær er i Jyllands Posten citeret for at sige: »Vi finder det problematisk, hvis landmænd skal have bragt posten til døren frem for at få den i skellet. Landmænd bevæger sig jo rundt på ejendommen, så de kan godt hente post lidt væk fra stuehuset. Det er nødvendigt at lave de ændringer, når postmarkedet skal konkurrenceudsættes, og postopgaven skal kunne drives rentabelt. Og det kan man ikke, hvis man skal lave særordninger,«

Det er chokerende at nogen landspolitikere kommer med en udtalelse der viser så stor uvidenhed. Der bor ganske vist kun under 1 million mennesker i vores landdistrikter, heraf en betydelig del på landet udenfor landsbyerne! Det er forkasteligt hvis der er landspolitikere der vil skævvride landet yderligere på en meget vigtig område som postbetjening. 

Postbetjening ER en altafgørende del af infrastrukturen på landet og i samfundet generelt. Det skal de borgere der bor på landet ifølge de Konservative modtage i en langt dårligere kvalitet end i dag. Det kan simpelthen ikke være rimeligt! Langt størstedelen af de folk der bor på landet er iøvrigt ikke landmænd, men der i mod private borgere.

Landdistrikterne har tidligere mærket store forringelser indenfor postudbringning indenfor de seneste år. Ved privatiseringen af posten til PostDanmark, så blev PostDanmark ikke pålagt at servicere landdistrikterne på samme måde som tidligere, hvilket betød at PostDanmark ikke ville fortsætte med at omdele lokale blade og foreningblade. Andre forringelser som fx mulighed for betaling af regninger ved landposten og lignende opgaver røg også ud af kravene til PostDanmarks servicering. Til gengæld kunne Staten score lidt mere profit på kort sigt, ved at Post Danmarks markedsværdi steg i takt med mindre servicering og færre krav til udbringningen.

Jeg vil som privatperson og som formand i Landdistrikternes Fællesråd håbe at man ved liberaliseringen af postmarkedet vægter en ensartet postbetjening i hele landet, højere, end at få den sidste kroner ud af privatiserings-aftalen.  Jeg håber ikke at man vil svigte en stor gruppe borgere, ved at de ikke kan få den basale postbetjening og dermed infrastruktur som en basal forudsætning for bosætning og erhvervsudvikling.

Det bliver interessant at høre hvad de øvrige folketingspolitikere og andre partier mener om forslaget?Venstre udtaler til Jyllands Posten de ønsker at fastholde postbetjeningen nogenlunde som vi kender i dag.

Jeg håber på en god løsning som ikke vil være med til at skævvride Danmark yderligere.

Mvh. Steffen

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *