Positiv særbehandling af yderområder

[Landdistrikterne.dk] Man skal behandle kommunerne forskelligt for at behandle dem ens. Det har længe været Landdistrikternes Fællesråds holdning til planloven. Nu siger to centrale ministre det samme.

Miljøminister Troels Lund Poulsen og skatteminister Kristian Jensen vil give kommunerne i yderområder bedre mulighed for at tiltrække investeringer og bosættere. Derfor foreslår de to Venstre-ministre, at udvalgte kommuner skal have lov til at dispensere fra planreglen om, at der ikke må bygges i en zone, som går 3 km ind i landet.

 Hos Steffen Damsgaard, formand for Landdistrikternes Fællesråd, vækker forslaget begejstring.

 – Landdistrikternes Fællesråd har gentagne gange påpeget, at planloven er en hindring for udvikling i yderområderne. Derfor er vi meget glade for, at to centrale ministre nu åbent taler om, at der skal gælde lempeligere regler for planlægning i udvalgte dele af Danmark, siger Steffen Damsgaard.

Han er ikke tvivl om at en differentieret tilgang til planlægning, som de to ministre foreslår, vil have en gavnlig effekt på udviklingen i yderområderne.

Med forslaget vil Kristian Jensen og Troels Lund Poulsen sætte gang i en debat om “Et Danmark i bedre balance”. Den debat hilser LDF-formanden naturligvis velkommen – og han ser gerne, at det bliver en fordomsfri debat om andre planlovsbestemmelser end bare kystzonereglen. Men debatten skulle også gerne munde ud i konkrete forandringer til gavn for yderområderne.

– Det er klart, at Landdistrikternes Fællesråd vil holde miljøministeren op på det her, siger Steffen Damsgaard. – Planloven hører til hans ressortområde, og hvis han virkelig går ind for en differentiering af lovens bestemmelser, må han sætte handling bag ordene.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *