Politikerne drager på politisk ø-lejr

Indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder er med, når Bornholm i morgen åbner op for den politiske festival Folkemødet. Folkemødet er baseret på samme koncept som den svenske Almedagsuge, som Bertel Haarder begejstret besøgte sidste år. Han anser Folkemødet for vigtigere end selv den varmeste uge på Christiansborg.
“Det bliver en folkefest for demokratiet. Jeg håber, at Folkemødet kan blive en årligt tilbagevendende festival for politikere og topfolk fra den politiske verden såvel som ganske almindelige borgere. Det skal være en anledning til åbne og frie debatter på kryds og tværs mellem borgere og politikere, og et sted, hvor der er plads til at være uenige. På en måde er Folkemødet allerede en succes – når flere tusinde har tilmeldt sig,” siger indenrigs- og sundhedsministeren.

Første folkemøde i Danmark
Det er første gang, der bliver holdt folkemøde i Danmark, men konceptet er kendt fra Sverige, hvor Bertel Haarder sidste år deltog i Almedalsugen på Gotland.
Han blev så begejstret under besøget, at han besluttede at undersøge, om det ville være muligt at skabe noget lignende i Danmark.

“Det var en fantastisk oplevelse. Men jeg håber, at den danske udgave af Almedalsugen bliver med mere kultur, flere foreninger, mere sang og måske færre interessegrupper, end det jeg oplevede i Visby på Gotland sidste sommer.

For at få ideen op at stå fik indenrigsministeren alle partiledere med på ideen og de optræder alle på Folkemødets helt centrale plet  – Danchells Talerstol.
– Rygraden i Folkemødet, som forventes at trække mindst 5.000 deltagere og har langt over 200 arrangementer på programmet, er de politiske partier, som hver får tildelt Danchells Talerstol i nogle timer – Alle partier har valgt at stille med stærkeste hold!

Vi skal tage temperaturen på Danmark; folkeligt, kulturelt, politisk og økonomisk.”

Indenrigs- og Sundhedsministeriet støtter Folkemødet med 500.000 kr. fra Landdistriktspuljen.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *