Nye ideer bliver til under Folkemødet på Bornholm

[Tidende] Folkemødet i Allinge fra 15.-18 juni byder fra morgen til aften på mange spændende, relevante og forskellige arrangementer. Et af dem er »Byg din nye landsby« 15. juni kl. 13 – 19 i Nordlandshallen. 
Her har blandt andre Klemensker Borgerforening og Nyker Borgerforening meldt sig.
Landdistrikternes Hus A/S og Landdistrikternes Fællesråd er arrangør, når det gælder om at bygge en drømmelandsby.

Ideen er
Gennem en konkurrence for borgere om at bygge din nye landsby, gives mulighed for nytænkning. Dem der bor der i dag – og dem der bærer på en drøm om at flytte udenfor de større byer og bosætte sig – kan med dette koncept bygge deres drømmelandsby.

Beskrivelsen lyder sådan
Man har i mange år talt om fraflytningen fra landets landsbyer og lokalsamfund. De unge flytter væk for at uddanne sig og vender ikke tilbage. Børnefamilierne vælger at bosætte sig hvor der er nem adgang til børnepasning og skole. De ældre er nødsaget til at flytte fordi serviceniveauet i lokalsamfundene er for dårligt.
Med andre ord kan man ikke tale sig fra denne udfordring. Der må gøres tiltag, der forandrer på de faktiske forhold. Kunne man forestille sig at løsningen var at bygge en ny landsby? – lyder arrangørernes åbne spørgsmål.

Løsningen er ???
Måske er det løsningen eller måske kan man lokalt tage udgangspunkt i den nuværende landsby. Fjerne det der ikke fungerer – og bygge nyt imellem, udenom samt ovenpå.
Sådan lyder tesen. Tanken er a opbygge et lokalsamfund, der udstråler energi og muligheder for borgerne.
Deltagere: Klemensker Borgerforening. BAGlandet. Nyker Borgerforening. 
Visioner i fremtidens Allinge. Projektets kontaktperson er Carsten Blomberg Hansen, som er direktør i Landdistrikternes Hus.
Der er også en række arrangementer for fritids- og kulturlivet.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *