Norge søger inspiration til lokalrådsarbejde i Danmark

I Norge er man ikke helt så langt med lokalrådsarbejde i de mindre samfund, som man er flere steder i Danmark. Men én af de kommuner, som er i gang er Finnøy kommune, som ligger nord for Stavanger, og som består af 16 små øer. I ø-kommunen er der flere lokalråd, og de er nu hver især i gang med at lave udviklingsplaner. Et arbejde, de blev inspireret til at starte op efter et besøg i Danmark i 2012, hvor Landdistrikternes Fællesråd kraftigt opfordrede dem til det, og også viste dem en model for, hvordan sådan et arbejde kan gribes an.

Norsk besøg

Som en del af deres videre arbejde med lokalrådene og udviklingsplanerne har gruppen i disse dage været på ”studietur” i Vejen Kommune, hvor de har set forskellige virksomheder og besøgt to af landsbyerne, og dér hørt om byernes succesfulde lokalrådsarbejde.

Landdistrikternes Fællesråd deltog ved det ene arrangement og fortalte her om organisationens arbejde på landdistriktsområdet både på det politiske niveau, hvor vi forsøger at påvirke rammevilkårene indenfor bosætning, infrastruktur, erhverv, uddannelse og sundhed til gavn for de mindre samfund, men også på det mere borgernære niveau, hvor vi forøger at motivere til det lokale initiativ på flere måder for at fremme udviklingen lokalt.  

Det er altid spændende at få lov til at være med til sådanne arrangementer, hvor vilkår, erfaringer, ideer og gode råd kan udveksles. Og det er glædeligt at se, hvordan vi kan hjælpe til, at der i andre mindre samfund startes lokalt arbejde op, som hjælper til udviklingen dér.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.