Når politikere prioriterer livet i landsbyerne

Åbenrå kommune går langt for at fremme livet i landsbyerne

En ejendomsmægler fra Sønderjylland kan fortælle, at der i nogle landsbysamfund igen ses en større bolighandel. Det fortæller han til TV syd, som denne uge har kørt med en påskeserie med fokus på boligmarkedet i Syddanmark. Et marked der efter flere år i dvale ser ud til at være ved at tø op igen. Han fortæller, at flere får modet til udleve deres drømme efterhånden som der kommer mere gang i boligmarkedet igen.

Åbenrås Borgmester Thomas Andresen udtaler, at kommunen vil gå langt for at fremme livet i landsbyerne. Og han glæder sig over, at de kommunale indsatser giver gevinst i form af flere tilflytninger og hushandler i kommunens landbyer. Det er en bekræftelse, der viser, at der er potentiale i investeringerne. Kommunens landsbyinvesteringer indebærer primært, at der er ansat en landsbycoach, der fungerer som bindeled mellem kommunen og landsbyerne, og så afsættes der årligt et større pengebeløb for at støtte kommunens mindre skoler.

Sådanne politiske prioriteringer handler om, at man ønsker og værdsætter mangfoldighed og forskellighed. Vi er ikke alle ens, og vi skal heller ikke være det. Vi kan ikke alle sammen bo i de større byer. Der skal også være plads til dem, der gerne vil bo på landet, nyde naturen og have mindre dyrehold eller landbrug. Derfor vil kommunen gå langt for at fremme livet i landsbyerne. Det mener Thomas Andresen.  

Men den kommunale økonomiske støtte er også en måde at vise påskønnelse på. Politikerne ved, hvor stor en frivillige indsats, landsbyborgere yder, så pengene både understøtter skolerne rent praktisk men viser også, at det store arbejde værdsættes fra politisk side.

Se evt. tv-indslaget, som også fortæller om endnu en børnefamilie, der søger væk fra en større by for at bosætte sig et roligere sted i landbyen Vilsbæk, hvor der er plads til udfoldelse i naturen, hobbyer, dyrehold og fællesskab i landsbyen.

Se indslaget på (kræver login): www.tvsyd.dk/arkiv/2015/3/31

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Et svar til Når politikere prioriterer livet i landsbyerne

 1. Henrik Bonnichsen skriver:

  Hvis man vil gøre noget for livet på landet og for at fremme tilflytningen til landdistrikterne, bør alle fremtidige hus-og pelsdyrsproduktionsanlæg placeres i udlagte områder ligesom den øvrige industri i stedet for som nu, tilfældigt i hele det åbne land. Ellers forbliver investering i boligbyggeri og bygningsrenovering en risikabel affære, hvor ejendoms-og livsværdi i drømmehuset hurtig kan blive reduceret eller ødelagt af en miljøgodkendelse af et stort staldanlæg i nabolaget.
  Ligeledes bør kommunerne gøre noget for at regulere den stadigt større og tungere landbrugsrelaterede trafik. Indtil videre har man gjort det modsatte ved f.eks at give dispensation på højere akseltryk for landbrugskøretøjer til skade for det kommunale vejnet, tilflytningen, turismen og dermed vækst og liv i landdistrikterne.
  Endvidere kunne der gøres langt mere for at forbedre og forskønne landskabet, ved at man b.la. passede bedre på rabatter og grøftekanter og ved, at man med randbeplantninger slørede alle de store landbrugsproduktionsanlæg, der allerede ligger der og efterhånden dominerer landskabsoplevelsen uden at være lige pyntelige allesammen.
  Vil vi vækst og liv på landet, skal vi væk fra de ensidige prioriteringer.
  Der skal være plads og tages hensyn til alle.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *