Lokalsamfund er sikret støtte i endnu 3 år

[Mynewsdesk] Udvalget for Lokalsamfund og Nærdemokrati i Vejle Kommune har besluttet at forlænge samarbejdsaftalerne med 14 lokale netværk i kommunen.
”Beslutningen om at forlænge aftalen er et udtryk for, at udvalget ser de lokale netværk som et stort aktiv her i kommunen. Netværkene drives af lokalt engagerede mennesker, som fremmer både udvikling i lokalsamfundene og styrker samarbejdet med kommunen. Jeg håber, at vi får endnu flere netværk at se i år”, siger Niels Clemmesen, formand for Udvalget for Lokalsamfund og Nærdemokrati.
Ordningen er en støtte til driften af de lokale netværk, der fungerer som talerør for og med lokalsamfundet. Netværkene arbejder med udvikling af deres lokalområde og er med til at skabe lokalt samarbejde. De første lokale netværk, eller lokalråd som mange kalder sig selv, opstod i 2008. Med to nyoprettede lokale netværk i 2010 er der nu 14 netværk i kommunens landdistrikter. De lokale netværk kan modtage op til 10.000 kr. i støtte pr. år.

Kaffekassen har sikret demokrati 
Ordningen har kørt siden kommunesammenlægningen i 2007. – “Det er en kaffekasse, men den har faktisk sikret mere demokrati i Vejle Kommune. Tilbagemeldingen er, at det er et vigtigt skulderklap fra kommunen, som er med til at holde de lokale netværk i gang”, siger udvalgsformand Niels Clemmesen.
Pengene er brugt på meget forskellige vis. Blandt andet er de blevet brugt som sikkerhed for at få ”skubbet” initiativer i gang i lokalsamfundet som f. eks symbolske beløb til projekter, roser til lokale ildsjæle, eller som garantibeløb for at projekter kan komme i gang.

Lokalrådene er vigtige samarbejdspartnere for kommunen
Lokalrådene fungerer som en vigtig samarbejdspartner for Vejle Kommune. De lokale netværk har let adgang til kommunen og kommunen får indsigt i, hvad der rører sig lokalt gennem møder, besøg og nyhedsbreve. Dialogen finder både sted i konkrete sager om transport i landdistrikterne og temaplan for de mindre landsbyer, og på de årlige møder om udviklingen i landdistrikterne.
De lokale netværk står også bag en række konkrete udviklingsinitiativer. De var initiativtager til filmene ”10 gode historier” om landsbyerne i Vejle Kommune. De er helt centrale i arbejdet med landsbyprogrammer, som sætter fokus på udvikling i landsbymidterne. Og både Vonge-Kollemorten og Smidstrup viste, hvad man kan lokalt, da de på egen hånd arrangerede årets landdistriktskonference i 2008 og 2009.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *