LDF: Lynhurtigt bredbånd til hele landet

[LDF] I dag fremlægger Højhastighedskomitéen sine anbefalinger til udbredelse og anvendelse af lynhurtigt bredbånd i Danmark. Komitéens anbefalinger danner baggrund for regeringens tiltag på området.

Man kan dog kun håbe på, at Videnskabsminister Helge Sander vil holde fast i regeringens tradition for at skyde kommissionsforslag ned lige så hurtigt, som de er blevet fremsat. Højhastighedskomitéen vil nemlig anbefale, at 80 % af procent af danskerne bør have adgang til 50 megabit bredbånd i 2013. Den resterende del af befolkningen i landdistrikter og yderområder bør derimod kun have adgang til 10 megabit. Landdistrikternes Fællesråd mener, at det vil skabe et A- og et B-Danmark på IT-området.

Steffen Damsgaard, formand for Landdistrikternes Fællesråd, udtaler:

– Højhastighedskomitéens anbefaling er ikke bare uambitiøs. Den er også dybt problematisk, fordi den vil skabe et IT-Danmark i to hastigheder. Det harmonerer meget dårligt med regeringens målsætning om at skabe et Danmark i balance. Jeg vil derfor kraftigt advare mod, at regeringen gør komitéens målsætninger til sine.

Landdistrikternes Fællesråd hæfter sig ved, at et mindretal på 3 ud af komitéens 15 medlemmer har erklæret sig uenige i målsætningen om forskellige hastigheder til forskellige dele af Danmark. De mener – ligesom Landdistrikternes Fællesråd – at målsætningen om 50 megabit båndbredde skal gælde for hele befolkningen.

– Det forholder sig jo ikke sådan, at behovet for hurtigt bredbånd er mindre i yderområderne end i resten af landet. Tværtimod. IT-baseret distancearbejde er en vigtig nøgle til, at yderområderne i fremtiden kan tiltrække ressourcestærke tilflyttere, og her er adgang til hurtigt bredbånd en nødvendighed. Hvis yderområderne skal kunne tiltrække nye arbejdspladser, er det også vigtig, at virksomhederne har udsigt til at få adgang til den samme IT-infrastruktur som i resten af landet, siger Steffen Damsgaard og tilføjer:

– Det eneste argument for Højhastighedskomitéens anbefaling er, at det er mindre rentabelt for de private udbydere at rulle bredbåndet ud til de tyndt befolkede områder. Men i Landdistrikternes Fællesråd mener vi, at det må være en offentlig opgave at sikre, at rammevilkårene for udvikling er til stede i hele landet.

Landdistrikternes Fællesråd opfordrer derfor Videnskabsministeren til at sende Højhastighedskomitéen tilbage i arbejdsværelset med én bunden opgave: At komme med anbefalinger til, hvordan regeringen kan fremme udbredelse af lynhurtigt bredbånd i hele Danmark.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *