LDF i opgør mod manglende finansiering af boliger

Det er svært at få kreditforenings- og banklån i store dele af Danmark. Det er et kendt problem for mange danskere.

Derfor undrer det også mange, at der fornylig er nedsat et nyt udvalg af Erhvervs- og Vækstministeriet til at undersøge, om der er et problem. I udvalget deltager både formand og næstformand fra Landdistrikternes Fællesråd. Som overordnede landdistriktsorganisation glæder vi os over at være medinddraget i processen om at finde konkrete løsninger til problemet. Vi deltager i udvalget som de praktiske eksperter. Dem, der hører om de daglige problemer og virkelige eksempler og dem, der kan være med til at kræve konkrete og brugbare løsninger.

Steffens Damsgaard udtaler: Vi forventer, at man undersøger problemstillingerne ordentligt, og at det resulterer i nogle konkrete anbefalinger, som kan føre til nye tiltag enten fra branchen selv eller via lovgivning”.

Karstens Gram undrer sig over, at der stadig sås tvivl om problemstillingen fra politisk side og udtaler: ”Jeg mener, at der er leveret utallige eksempler fra både vores organisation og fra medierne på, at der er unge og ældre mennesker i yderområderne, der ikke kan få lån”. Han siger endvidere; ”Det er ved at være sådan i Danmark, at man går med livrem og seler. Og så har man et stykke bindegarn rundt om bukserne, hvis de to andre ting skulle springe – bare fordi folk skal købe huse, der ligger uden for bygrænsen”.

Læs artikel på: http://www.dr.dk/Nyheder/Regionale/Sjaelland/2015/03/26/071106.htm eller hør interview på: http://www.dr.dk/radio/ondemand/p4syd/p4-syd-nyheder-2015-03-26-10-30/#!/

Læs artikel på: www.finansforbundet.dk/da/Aktuelt/nyhedsbrevetfinans/Sider/Afslagpaaboliglaankommerpaabordet.aspx

 

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.