Landsbyhøjskolen var en succes


40 ildsjæle fra hele landet deltog i sidste uge på Landsbyhøjskolen. Her fik de fif og færdigheder til, hvordan de selv kan skabe handlekraftige landsbyer, så disse kan overleve og udvikle sig.
 
Landsbyhøjskolen blev afholdt på Bosei Idrætshøjskole i Præstø fra d. 27. april til d. 1. maj og er et samarbejde mellem Landdistrikternes Fællesråd og tre medlemskommuner Faxe, Vordingborg og Slagelse.
 
De fire spændende højskoledøgn, som blev organiseret af makkerparet Tyge Mortensen og Pia Duus Jensen, havde fokus på hvordan, vi skaber engagement, handlekraft og nye fællesskaber i de danske landdistrikter. Der var fem lokalsamfund, som deltog i kurset: Bogø, Damme Askeby, Korsør, Bonderød og Terslev.
 
– Der er ingen tvivl om, at udviklingen i landsbyerne ikke kommer af sig selv. De mange ildsjæle, som hver dag yder en kæmpe indsats for fællesskabet, er helt afgørende for at skabe lokaludvikling, siger Steffen Damsgaard, formand for Landdistrikternes Fællesråd.
 
Formålet med kurset er at skabe lokaludvikling i de involverede landsbyer og kommuner, og samtidig at eksperimentere med hvordan selve mødet mellem menneskerne i lokalsamfundet er det centrale i udviklingen.

 
Landsbyhøjskolen
 
 
 
 

 

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Et svar til Landsbyhøjskolen var en succes

  1. Jette Rosenberg skriver:

    Hej, jeg er selv en dem der deltog, kommer fra Stensved og omegn lokalråd, Vordingborg kommune, det var et helt fantastisk godt kursus/højskoleophold. Vi fik mange nye tanker og ideer med os hjem, så det er bare lige om at få vendt det og så få brugt det i vores eget frivillige arbejde, men selv er jeg vildt begejstret. Jeg kan godt anbefale andre at deltage i sådan et kursus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *