Landdistrikternes Fællesråd om regeringens vækstpakke

Landdistrikternes Fællesråd vil se mere af selve indholdet i regeringens varslede vækstpakke med en samling af 50 initiativer til gavn for landets mindre samfund, før jublen bryder fuldt ud.

– Det er glædeligt, at regeringen ser på udviklingen af hele landet og ikke bare de store bysamfund som et væsentligt tema, også i en valgkamp. Sådan udtaler vores formand Steffen Damsgaard til Ritzau. – Jeg er optimist, men også realist. For vi vil gerne vide mere om, hvad pakken reelt indeholder, og hvad der er nyt.

Steffen Damsgaard mener, at statsministeren nedtoner forslaget, når hun siger, at det ikke tåler sammenligning med tidligere vækstpakker. Ikke mindst når hun kaldet udspillet “en blandet landhandel. – Jeg bliver bekymret, når dem, der skal ud og sælge et oplæg, ikke engang har givet det et navn. 

– Så jeg vil godt se mere indhold, før jeg springer op i den positive vogn, siger han til Ritzau denne uge.

En af de konkrete ting, statsministeren omtaler, er såkaldte fleksboliger, hvor man uden bopælspligt kan købe huse på landet, hvilket skal gøre det lettere at sælge tomme huse. – Men det har vi jo allerede hørt om for nylig på Landdistriktskonferencen arrangeret af Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter, siger Steffen Damgaard.

Til gengæld er han glad for, at statsministeren taler om lempelser af planloven.

– Strandbeskyttelseslinje, landzone og kystnærhedszone lægger i dag mange begrænsninger på, hvad der kan lade sig gøre på landet og langs kysterne. 

– Det handler jo ikke om, som det nogen gange fremstilles i skræmmekampagner, at der skal bygges store hoteller på alle strande. Det drejer sig om at lave intelligente lempelser på relevante steder, som kunne gøre det muligt for kommunerne at lave tiltag til gavn for kystturismen på måske bare en procent af kysten, siger han. 

Steffen Damsgaard

 

 

 

 

 

 

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.