Landbrugets udviklingsmuligheder gavner yderområder

[Landbrugsavisen] Per Ørum Jørgensen har i forbindelse med, at regeringen manglede et mandat i af få aftalen om grænsekontrol i hus, fået lovning på bedre rammevilkår til landbruget. Han mener, at aftalen er en saltvandsindsprøjtning, der kan give mere vækstmuligheder for landbruget og dermed også for yderområderne.


Vækst i yderområder
Kristendemokraterne har i 40 år kæmpet for de mindre samfund og Per Ørum Jørgensen finder, at landbruget kan skabe arbejdspladser.
Aftalen går blandt andet ud på, at landbruget skal have en plads i det udvalg, der arbejder på at sænke selskabsskatten fra 25 til 20 procent. – “Det lyder ikke af meget, men det er uhyre vigtigt,” understreger han.

Ørum peger desuden på, at selskabsskatten skal sættes ned ved at fjerne erhvervsstøtteordninger. Der skal findes fem mia. kr. Det kan meget vel gå ud over landbruget, fordi der her findes en del erhvervsstøtteordninger, men landbruget har ikke glæde af, at selskabsskatten sænkes. En plads i udvalget til landbruget kan være med til, at man ikke bare tager fra støtteordningerne til landbruget og giver til det øvrige erhvervsliv i form af lavere skat. “Det ville ikke give meget vækst i yderområderne,” siger han.

Vandplaner efter samme regler som i andre lande
Per Ørum Jørgensen understreger, at  aftalen også gælder vandplanerne, der ikke må overimplementeres, men skal ske efter samme regler som i andre lande.
“Der er mange, der har været utrygge ved det, der var ved at ske, men nu kan retfærdigheden ske fyldest, så landbruget kan konkurrere på lige fod i den sag,” siger han.

Aftalen mellem parterne sikrer også, at YJ-lånene fortsætter året ud og at de fonde, der vil blive oprettet under Dansk Vækstkapital også kan investere i landbrug.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *