LAG-formænd undsiger forslag fra Varde

[LDF] I et brev til Fødevareministeren og FødevareErhverv har LAG Varde ytret ønske om at få tildelt yderligere projektmidler under Landdistriktsprogrammet. Pengene skal tages fra de lokale aktionsgrupper, som endnu ikke har forbrugt deres midler. Men det forslag var der udbredt utilfredshed med, da LAG-formændene var forsamlet til møde i Odense den 21. november.

I forlængelse af mødet har formændene sendt et brev til LAG Varde, hvor de udtrykker deres beklagelse over LAG Vardes enegang. Den er ifølge formandskredsen ikke bare udtryk for en manglende forståelse for den vanskelige opstart, som flere af aktionsgrupperne af forskellige årsager har haft. Den er også udtryk for en grundlæggende misforståelse af de principper, der ligger til grund for fordelingen af midlerne – herunder at aktionsgrupperne kan overføre uforbrugte midler fra år til år.

Formandskredsen finder det således særdeles beklageligt, at LAG Varde har bragt budskabet frem i pressen på et urigtigt grundlag ved at påstå, at uforbrugte midler i de enkelte år sendes tilbage til EU.

LAG Slagelses formand, Jørgen Damgaard, var medinitiativtager til formandsmødet og har formuleret formændenes brev til LAG Varde. Han håber, at der nu er skabt ro omkring fordelingen af midlerne.

– Forløbet i den her sag viser, at det måske var smartere, at LAG’erne stod sammen. På mødet blev det besluttet, at den samlede kreds af formænd skal være det forum, som udtaler sig i den slags politiske spørgsmål.

LAG Vardes formand, Arne Hansen, havde ikke mulighed for at deltage i formandsmødet, men han tager brevet fra formandskollegaerne til efterretning.

– LAG Varde har ikke ønsket at genere nogen med det her forslag. Vi har blot ønsket at appellere til, at der ikke må ske det samme på landdistriktsområdet som på fiskeriområdet, hvor Fødevareministeriet gik ind og tog midlerne fra LAG’erne. Der sker så mange fantastisk gode ting med Landdistriktsprogrammet, så derfor skal de her landdistriktsmidler bare blive i Danmark, siger Arne Hansen, der forventer, at LAG Varde vil tage problemstillingen op igen, når LAG’erne mødes til årsmøde i juni.

Formandskredsen har sendt Fødevareministeren og FødevareErhverv en kopi af brevet til LAG Varde.


Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *