Knallertkørsel for 15 årige en rigtig god ide

[LDF] Landdistrikternes Fællesråd støtter forslaget med knallertkørsel for 15 årige. Landdistrikternes Fællesråd mener, at det er meget positivt at mobiliteten forøges for mange flere unge i landdistrikterne og yderområder, hvor der er mindst kollektiv trafik. Landdistrikternes Fællesråd er positive for, at man politisk nu vil give 15 årige lov til knallertkørsel. Der er lagt op til nogle stramme regler på området, så vi er ikke betænkelige ved forslaget, siger formand Steffen Damsgaard. 

Forsøgsordning

Landdistrikternes Fællesråd så gerne, at man havde lavet en forsøgsordning med knallertkørsel for 14-årige, som er tilladt i en række EU-lande. Hvis resultatet var positivt uden stigning i ulykkesstatistikkerne, kunne man gøre sådan en ordning permanent. Men i første omgang er Steffen Damsgaard glad for, at det bliver mere attraktivt for børnefamilier at bosætte sig på landet, hvor der er sparsom kollektiv trafik eller med andre ord, at man fjerner én af barriererne for at bosætte sig på landet eller i et landdistrikt. Hvis børnefamilier og de unge mennesker på landet er afhængig af kollektiv transport eller forældretransport, indskrænker det mobiliteten for unge. Det gælder til fx undervisning, fritidsaktiviteter og fritidsjob osv. 

Unge skal sikres god mobilitet
Vi kan ikke forvente, at den kollektive trafik bliver udbygget, så alle unge kan sikres en god mobilitet. Det er urealistisk at man kan finde ressourcer til det. Derfor er forslaget med knallertkørsel for 15 årige meget god og et skridt i den rigtige retning. Landdistrikternes Fællesråd har længe arbejdet for, at der bliver lavet tiltag der øger mobiliteten i landdistrikterne,slutter Steffen Damsgaard, formand for Landdistrikternes Fællesråd.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *