Glæde over politisk ønske om fortsættelse af “nedrivningspuljen”

[LDF] Formand for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard er meget glad for, at Carsten Hansen, minister for By, Bolig og Landdistrikter klart melder ud, at han arbejder for at videreføre Indsatspuljen (nedrivningspuljen), som i stor stil er blevet brugt til at nedrive ruiner og faldefærdige boliger i en målrettet indsats i en lang række land- og yderkommuner. Det vil dermed blive et punkt i de kommende finanslovsforhandlinger. – En statslig pulje på minimum 150 mio. for 2012 vil være nødvendigt.
– Steffen Damsgaard vil nu lægge maksimalt pres på forhandlingerne ved at tage kontakt til både By, Bolig og Landdistrikterminister Carsten Hansen, samt til udvalgsmedlemmer af Folketingets nye udvalg for Landdistrikter og Øer, hvor partiernes landdistriktsordførere sidder.

I 2010 og 2011 har de 250 mio. statslige midler sammen med den kommunale medfinansiering medvirket til en kæmpe indsats med mange fjernede boliglig og faldefærdige bygninger.

Landdistrikternes Fællesråd ser tydeligt positive resultater
I Landdistrikternes Fællesråd ser vi nu tydeligt positive resultater rundt omkring i landet, men der er meget lang vej endnu, så den flerårige indsats, som vi fra Landdistrikternes Fællesråd har efterspurgt, er fortsat afgørende i de kommende år, hvis vi skal fjerne de faldefærdige boliger og boliglig, som holder hele landsbyer i et jerngreb. Boligligene ødelægger en mulig tilflytning af nye borgere, ingen vil bosætte sig i en landsby, hvis de første 2-3 huse ligner ruiner. De ødelægger hele indtrykket af landsbyen, siger Steffen Damsgaard.

Kick-start effekt
Steffen Damsgaard taler ligefrem om en kick-start effekt ved at fjerne de få dårlige boliger i en landsby. Vi ser ofte, at resten af landsbyen gør mere ud af husene, når boligligene er væk, og dermed er der tale om en forøget effekt.

Endelig må vi ikke glemme, at en del af Indsatspuljen også kan bruges til at redde mange tidstypiske huse og kulturmiljøer i landsbyerne, ved at der kan søges små tilskud som medfiansiering til renovering af facaden af disse ejendomme.

 

Dette indlæg blev udgivet i Formandens indlæg, Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *