Fremtidens vækst kan skabes i landdistrikter og yderområder

Landdistrikternes Fællesråd vil på det kraftigste opfordre de kommende valgte til Folketinget til at gøre alt, hvad der står i deres magt for at give erhvervslivet – og ikke mindst erhvervslivet i yderområderne nogle bedre rammevilkår, som kan skabe hurtig vækst. Der er store uudnyttede erhvervspotentialer i yderområderne, som ved nogle bedre rammevilkår kan få gang i eksporten og beskæftigelsen. Det vil ikke bare komme lokalområderne til gavn, men hele Danmark til gavn.

Her tænkes på hele industrien omkring turisme og oplevelsesøkonomi, vore mange havne, samt landbrugs- og fødevareklyngen inkl. energiproduktion af biomasse. Det er alle erhvervsområder, der fylder meget i landdistrikter og yderområder, og som kan sætte gang i beskæftigelsen, lokaløkonomien og dermed også optimismen i Danmark bredt.

Økonomisk vækst er en grundlæggende forudsætning for en stabil velstandsudvikling i samfundet, sådan er det selvfølgelig også i landdistrikter og yderområder. Derfor er det afgørende, at væksten kommer op i gear.

Der vil altid være en offentlig efterspørgsel, som også kan boostes kortvarigt for at øge væksten, men på sigt er det den private efterspørgsel og eksporten, som skal skabe arbejdspladser i Danmark.

Eksporten har historisk spillet en stor rolle for dansk økonomi. Frem til krisens udbrud i 2008 var der 800.000 arbejdspladser i eksportsektorerne. Eksporten er således en stor bidragsyder til vækst, beskæftigelse og velstand i Danmark. Eksporterhvervene fylder også meget i yderområderne, idet bl.a. landbrugs- og fødevareerhvervene betyder meget erhvervs- og beskæftigelsesmæssigt.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret, Valg. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *