Folketinget besøger Vestjylland

7 folketingsmedlemmer, Region Midtjylland og Landdistrikternes Fællesråd tager mandag på studietur til Ringkøbing-Skjern Kommune.

En række folketingsmedlemmer fra Socialdemokraterne, Venstre, Liberal Alliance og Alternativet besøger Ringkøbing-Skjern Kommune. Det sker i forbindelse med, at Folketingets Udvalg for Landdistrikter og Øer har organiseret en studietur for at se nærmere på rammevilkårene for erhvervsudvikling i landdistrikterne.

Landdistrikternes Fællesråd deltager i studieturen som national sparringspartner. Ud over rådets formand Steffen Damsgaard deltager også næstformand Karsten Gram.

Vigtigt med fokus på rammevilkår

– Jeg ser frem til at besøge Ringkøbing-Skjern Kommune og håber, at besøget kan være med til at sætte fokus på de muligheder og udfordringer, der er forbundet med at drive virksomhed uden for de større byer, siger formand for Landdistrikternes Fællesråd Steffen Damsgaard.

Han understreger, at det er positivt, at der er indgået en aftale om vækst og udvikling i hele Danmark samt en planlovsaftale, men mener at der skal gøres mere i forhold til at forbedre rammevilkårene i landdistrikterne. 

– Der er stadig udfordringer i forhold til eksempelvis finansiering af erhvervsejendomme og mobil- og bredbåndsdækning. Det kalder på politisk handling, siger Steffen Damsgaard. 

Borgmester ser frem til besøg

Ringkøbing-Skjern Kommune er en af de 41 land-, yder- og mellemkommuner, der er organiseret i Landdistrikternes Fællesråd.

– Vi er glade for at få direkte kontakt med Folketingets Udvalg for Landdistrikter og Øer og for udvalgets interesse for vores område. Og så er det rigtig flot, at udvalgets medlemmer stiller sig til rådighed for vores borgere og erhvervsliv på et møde i Laugesens Have. Det skal der nok komme en god debat ud af, siger borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune Iver Enevoldsen (V).

Rundtur til lokale erhvervsprojekter

Folketingets Udvalg for Landdistrikter og Øer skal blandt andet besøge Faster Andelsmejeri (LAG-projekt), Innovest i Skjern, Stauning Whisky samt Søndervig Feriepark, som er et af de ti forsøgsprojekter langs kysterne, der er givet tilladelse til.

Der bliver afholdt et åbent dialogmøde mandag den 26. september kl. 19.30-21.00 på Laugesens Have, mødelokale A, Knivsbækvej 13, Videbæk. Her er alle borgere velkommen til at deltage.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.