Folkeskoler i akut fare for at lukke

[Fyns Stiftstidende] Otte ud af Nordfyns 14 folkeskoler er i akut fare for at lukke. Kommunen skal have ny skolestruktur, og et flertal i byrådet foretrækker tilsyneladende modellen, hvor alle små skoler uden overbygning nedlægges. Over for Fyens Stiftstidende bekræfter Venstres gruppeformand, Mogens Christensen, at flertallet er i gang med at undersøge konsekvenserne af den omfattende skolelukning. Han siger – Vi skal have set på, hvor eleverne skal flyttes hen, og om det kan ændre på anlægsudgifterne -.

Besparelser på sigt
Administrationens beregninger viser, at det vil koste 35 millioner kroner at indføre den nye skolestruktur. Til gengæld vil kommunen fremover kunne spare 24 millioner kroner årligt.- Modellen giver et provenu, som på lang sigt giver et bedre skolevæsen, siger Mogens Christensen, der understreger, at flertallet endnu ikke har lagt sig fast på fremtidens skolestruktur.

Flertalsgruppen består af Venstre, Konservative og de tre tidligere socialdemokrater, der tilsammen kalder sig Den Sociale Gruppe.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *