Fiskeri-LAG'ernes fremtid sikret

[Landdistrikterne.dk] Der bliver alligevel penge til de 16 lokale aktionsgrupper, som fordeler penge under Fiskerifondsprogrammet. Det står klart, efter at regeringen og Dansk Folkeparti onsdag indgik aftale om prioritering af midlerne for 2010.

Regeringen og Dansk Folkeparti er enige om, at der skal afsættes i alt 36 mio. til fiskeri-LAG’erne i 2010. Heraf kommer halvdelen fra EU, mens staten bidrager med 8 mio. kr. De resterende 10 mio. forudsætter aftaleparterne, kan medfinansieres af lokale offentlige midler.

Sammenlignet de 18,6 mio. som fiskeri-LAG’erne fik tildelt i 2007 og 2008, er der tale om en markant udvidelse bevillingsrammen. Til gengæld er det altså kun de 16 mio. som kommer med fuld medfinansiering fra staten.

Leo Mikkelsen, formand for Fiskeri LAG Nord, kalder aftalen for “en begyndelse”. Han ønsker dog ikke at kommentere aftalen yderligere, før han har set, hvordan den konkret udmøntes i forhold til de enkelte lokale aktionsgrupper.

Hos Netværkscenteret i FødevareErhverv oplyser René Kusier, at man fra ministeriets side endnu ikke har lagt sig fast på en fordelingsnøgle.

– Vi forventer, at kunne komme med en udmelding til fiskeri-LAG’erne i løbet af næste uge, siger han.

Med aftalen ser det ud til, at de lokale aktionsgrupper får den længe efterspurgte politiske afklaring. Af aftaleteksten fremgår det således, at parterne er enige om, at bevillingsrammen fremadrettet skal fastholdes på et niveau, der muliggør en langsigtet planlægning for aktionsgrupperne i resten af programperioden, dvs. frem til 2013.

I alt afsættes der 297 mio. kr. i 2010 til de forskellige tilskudsordninger under Fiskerifondsprogrammet.

mb@ldhus.dk

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *