Er der en ny trend i gang på Ærø

Ærø har i det sidste halve år haft 28 flere tilflyttere end fraflyttere. Er det begyndelsen på en ny trend? Sådan spørger Carl Jørgen Heide fra Ærøs Turist og Erhvervsforening. Den gode nyhed hænger sammen med fortællingen, hvordan hverdagsræset blev for meget for en børnefamilie. De sagde deres gode jobs op i Esbjerg og flyttede til den lille ø. En beslutning, der har givet dem en meget mere rolig og harmonisk hverdag, og en beslutning, som de ikke har fortrudt.

Historien blev fortalt som en del af tv-temaet, der har kørt denne uge på Go´morgen Danmark på TV2, der handler om work-life-balance. Og pointen er, at vi må prioritere, hvad vores liv skal bruges på. Igennem længere tid og i flere medier har man kunnet se, at børnefamilier føler sig presset. Men det kræver mod at stå af ræset og ikke blot blindt følge strømmen, hvor arbejde og en hektisk hverdag fylder alt.

En familie fra Esbjerg havde dette mod og drømmen om et andet liv. De ønskede mere tid med hinanden og børnene, og en dag tog de den endelige beslutning. De sprang ud af det evigt kørende hamsterhjul og startede en ny og roligere tilværelse på Ærø.

På Ærø bor man billigt, og det har givet familien en utrolig frihed og fleksibilitet, som de nyder hver eneste dag. Den større økonomiske frihed, som flytningen har givet, opgøret med karriereambitionerne og de skjulte forventninger om, hvad voksne skal præstere og nå, har givet en hverdag, hvor der nu er mere nærvær og overskud.

Se evt. indslag med login: http://play.tv2.dk/programmer/magasiner/serier/go-morgen-danmark/2-april-2015-2-97349/

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.