Det står sløjt til med brug af NemID

[Danske Kommuner Nyhedsmagasinet] Kun 47 procent af borgerne bruger deres NemID-kort til at få adgang til offentlige tjenester via computeren. Særligt sløjt står det til i landdistrikter og udkantsområder.
En opgørelse foretaget af magasinet Version2 viser, at bykommunerne fører klart med hensyn til digital kommunikation. I Vestjylland, Sønderjylland og på Lolland-Falster er digitaliseringen helt i bund.Den absolutte bundskraber finder man på Mors, hvor kun 32,4 procent af borgerne i postdistriktet Øster Assels har aktiveret deres NemID.

Kommunernes skyld 
Professor Kim Normann Andersen, der forsker i digital forvaltning ved CBS, finder at det er kommunernes skyld, at borgerne fortsat bruger telefonen og den personlige kontakt. – Det giver meget lidt mening at aktivere NemID, når man kan få informationsbehovet dækket via andre kanaler end offentlige hjemmesider, og borgerne derfor fravælger selvbetjeningssystemerne.

Skal hjælpe de borgere, som er utrygge
Videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen (K) ser dog positivt på udsigterne til at få flertallet af danskerne til at bruge nettet til at kontakte kommunen og andre myndigheder. – Jeg er meget fortrøstningsfuld. Der er i dag mere end tre millioner, der har NemID (3,3 millioner har NemID aktiveret til netbank, red.). Vi har nået mere end tre millioner på et år, så fire millioner inden udgangen af næste år er bestemt realistisk, siger hun til Version2.

Ministeren understreger, at man skal hjælpe de borgere, der er utrygge ved at bruge computeren.

– Derfor er det vigtigt, at der er mulighed for medbetjening i borgerservice og på bibliotekerne, og at der eksempelvis er netværk som for Ældresagen og 3F, der arbejder for at hjælpe de ældre med at komme i gang med det digitale.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *