Den lokale detailhandel over for en ny Goliat

Hvis planloven liberaliseres kan det blive døden for de sidste små butikker. De Samvirkende Købmænd er ligesom Landdistrikternes Fællesråd bekymrede for, at flere storcentre og varehuse i mellemstore byer vil ødelægge det endnu mere for butikker i bymidter og landdistrikter.

Med venstres forslag om at give kommunerne lov til selv at bestemme, om der skal bygges større varehuse eller storcentre kan det blive risikabelt for de butikker, der allerede er i området.

”De fire-fem nye hypermarkeder, som Bilka gerne vil have, vil flytte en omsætning på 3-5 mia. kr. fra eksisterende butikker i bymidterne og i landdistrikterne, hvad der rigtigt mange steder vil medføre en ødelæggende butiksdød til stor skade for bosætning og huspriser i Udkantsdanmark”, siger direktør i DSK John Wagner i en pressemeddelelse.

Den frygt har vi også i Landdistrikternes Fællesråd, men vil ikke afvise, at det kan have den positive effekt nogle enkelte steder i landet, som tilhængerne af forslaget hævder. Og generelt påskønner vi også mere selvbestemmelse til kommunerne, når det gælder den lokale udvikling. 

I Jydske Vestkysten kan man læse, at Ventres landdistriktsordfører, Thomas Danielsen påpeger, at det skal være op til kommunerne selv at bestemme, om de har behov for nybyggeri eller ikke ønsker det og at analyser har vist, at større varehuse ikke vil medføre lukning af andre butikker.

 Læs også artiklerne i Jydske Vestkysten og Retail News:

http://www.jv.dk/artikel/1940897:Indland–Landdistrikter–V-forslag-vil-tage-livet-af-butikkerne

http://www.retailnews.dk/article/view/148705/kobmaend_liberalisering_af_planlov_vil_sla_sma_butikker_ihjel#.VNsn0Hl0xjo

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.