Delresultat fra Danmark på Vippen

Foreningen Danmark på Vippen arbejder i denne tid på en Hvidbog, som præsenteres på en landspolitisk høring i maj måned. Landdistrikternes Fællesråd er medinitiativtager til foreningen og kan derfor nu løfte sløret for, at to fremtidsscenarier for, hvordan Danmark kan se ud i 2040, er blevet udarbejdet. Disse scenarier behøver ikke at blive til virkelighed. Men de kan være med til at tydeliggøre, hvor vi ender henne, hvis vi ikke aktivt prioriterer og handler anderledes.

Scenarierne viser ifølge Lic.scient.pol. Jesper Bo Jensen fra Fremforsk, Center for Fremtidsforskning, at urbaniseringen kan ændres, hvis der er politisk vilje. Det handler bl.a. om at åbne for planlovens land- og kystzoneregler og bevidst styrke 8 centre udenfor Hovedstaden og Århus. Denne styrkelse skal bestå af udflytning af offentlige arbejdspladser og investeringer, samt styrke iværksætterkulturen m.m.

Resultatet vil vi i Landdistrikternes Fællesråd bruge aktivt i den offentlige debat og til den landspolitiske påvirkning her i valgåret.!

 

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.