Bosætning og erhverv – belåning med statsgaranti

Der skal findes løsninger på kort sigt og langt sigt for at skabe et velfungerende lånemarked i det lokale Danmarks landdistrikter og yderområder. Landdistrikternes Fællesråd har samme holdning som Dansk Ejendomsmægler-forening, der netop er kommet med et nyt låneforslag.
En delvis statsgaranti på et realkreditlån og en risikopræmiebetaling oven i bidragssatsen kan være den afgørende forskel der gør det muligt overhovedet at låne til bolig og erhverv.! Det vil samtidig være billigere end alternative belåningsformer de steder, hvor der ikke kan fås normal belåning. Ser frem til at deltage i udvalgsarbejdet under Erhvervs- og Vækstministeriet omkring manglende finansiering.

Sådan skriver formand Steffen Damsgaard på baggrund af låneforslaget.  

Med forslaget kan hussalget øges i udkanterne med op mod 1.000 ejendomme om året. Tanken er, at der skal udstedes en særlig landdistriktsobligation, som kan sikre lån til de mange huse på landet og i de mindre byer. Lånene skal være garanteret af staten, men samtidig være lidt dyrere end almindelige obligationslån. Således skal et 30-årigt lån, der normalt koster godt to pct. i rente, ifølge forslaget koste mellem fire og seks pct. om året. De ekstra penge vil gå til en pulje, der kan dække eventuelle tab, hvis et hus efterfølgende ikke kan sælges. 

Læs resten af artikel på: http://finans.dk/live/erhverv/ECE7646012/Forslag-Ny-l%C3%A5nemulighed-til-landdistrikterne/?ctxref=ext

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.