Blomstrerende Landsbyer

Det blev dagen hvor historien om Blomstrende Landsbyer sprang rundt i hele landet i diverse medier. Det gav den positive opmærksomhed som jeg havde håbet på, for det er bestemt et tiltag der har meget store perspektiver. 

At blive Blomstrende Landsby kan være den positive anderkendelse til de landsbyer, der gør en forskel ved at stå sammen, have et aktivt foreningsliv, lave udviklingsplaner og definere deres ønsker til udvikling. Det er også vigtig at være åben overfor nye folk og tale med én samlet stemme når der skal skabes udvikling i forhold til fx kommunen.

Konceptet kan ses her på hjemmesiden, så det vil jeg ikke gå i dybden med. Jeg synes dog det er vigtigt at slå fast endnu en gang, at vi med projektet ønsker at få ressourcerne bragt i spil. Der er mange menneskellige ressourcer i form af potentielle aktive folk (ildsjæle), som skal aktiveres lokalt til at tage ansvar for udviklingen. Dertil der er det vigtig med de økonomiske ressourcer fra fx Kommune, LAG’er, fonde, private og andre aktører, som kan støtte op om udviklingstiltag i alle størrelser. Den planlægningsmæssige ressourcer er også meget vigtig, idet kommunen kan planlægge mere eller mindre for området og vælger at satse på landsbyer med aktivitet i forvejen.

Jeg håber at vi vil se mange spændende landsbyer som vil satse på at blive Blomstrende Landsbyer når projektet bliver igangsat. Når kommunerne får øje på potentialet for deres landsbyer, vil de forhåbentlig støtte mere op om udviklingen i landsbyerne. Kan der også opstå et positivt kapløb om at komme med internt mellem landsbyerne i et område, så vil meget være opnået for vores landsbyer rundt i landet.

På sigt vil det blive spændende at følge hvad det kan udvikle sig til. Spændende at følge landsbyer få flere blomster på Blomstrende Landsby skiltet. Foreløbig har interessen været overvældende og tilkendegivelserne fra landsbyerne har været meget positive, så jeg er meget optimist.  🙂

Det var slet ikke meningen at Blomstrende Landsbyer skulle frem inden konceptet var færdigudviklet, men det blev kendt af medier som synes historien var alt for god til at de ville gemme den. Det var fremme på Fyn, hurtig fulgt op af Jyske Vestkysten og nu mange andre aviser. DR regionalradio bragte nyheden i flere områder og i TV var det bl.a. i TV2 MidtVest – http://www.tvmidtvest.dk/indhold/blomster-bedoemmelse-til-landsbyerne Indslag d. 14-05 i TV2 MidtVest http://www.tv2regionerne.dk/reg2005/

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *