Annette Vilhelmsen i spidsen for landsbypris

Annette Vilhelmsen overtager fra årsskiftet formandsposten for bedømmelseskomitéen for Årets Landsby, som uddeles af Landdistrikternes Fællesråd og Landsforening Landsbyerne i Danmark. Prisen uddeles for 20. gang i 2016.

Formand for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard, har udpeget den tidligere erhvervs- og vækstminister, Annette Vilhelmsen, til formand for bedømmelseskomitéen for Årets Landsby.

– Det er mig en stor glæde, at kunne udpege Annette Vilhelmsen til den meget vigtige post, som det er at stå i spidsen for Årets Landsby. Hun har et brændende engagement for landdistriktsudvikling, og jeg er sikker på, at hun med sin politiske erfaring kan bidrage til at synliggøre det store lokale engagement, som der er i landsbyerne, udtaler Steffen Damsgaard.

Annette Vilhelmsen glæder sig til arbejdet og udtaler i den forbindelse:

– Landsbyernes rolle i Danmark er vigtig og har brug for mere opmærksomhed. Der er mange eksempler på, at ildsjæle har afgørende betydning for det gode liv i landdistrikterne. Jeg er selv opvokset i en landsby på Sydfyn, og det er herfra, jeg har lært at sætte pris på nærvær og fællesskab. Både som ordfører på området og som minister fik vi arbejdet på bæredygtige løsninger for landdistrikterne. Jeg glæder mig til at forsætte det arbejde sammen med Landdistrikternes Fællesråd – til gavn for det gode liv i landsbyerne, udtaler hun.

Årets Landsby er en historisk pris som har rødder tilbage til 1995, hvor den blev oprettet af Landsforeningen Landsbyerne i Danmark. Prisen er en anerkendelse af det store engagement, som ildsjæle og frivllige hver eneste dag udfører for at skabe liv og udvikling i deres lokalsamfund.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

2 Responses to Annette Vilhelmsen i spidsen for landsbypris

 1. Hanne Jespersen skriver:

  Hej
  Jeg går ud fra at kommunerne får en officiel henvendelse senere med kriterierne for deltagelse i Årets Landsby konkurrence 2016? Hvordan ser det ud med tidsplanen? Har I fastsat frister o.s.v., så hører jeg meget gerne om dem.
  Med venlig hilsen
  Hanne Jespersen
  Lokalsamfundskonsulent og LAG Koordinator
  Varde Kommune
  7994 7963

  • Kirsten Bruun skriver:

   Hej Hanne

   Kommunerne får en henvendelse selvfølgelig, men først skal kriterierne endelig fastlægges. Det bliver gjort på et møde mellem Landsbyerne i Danmark og Landdistrikternes Fællesråd den 12. januar. Der er nedsat et udvalg der arbejder med det. Planen er at der udnævnes en landsby i efteråret, formentlig i slutningen af oktober. Det er 20. gang der udnævnes en Årets Landsby, så der skal gøres lidt ekstra ud af det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *