Aldrende erhvervsledere truer yderområderne

[LDF] Toplederne og de selvstændige er ældst i yderområderne, og en stor del af dem vil trække sig tilbage de kommende år. Det kan skabe problemer for erhvervsudviklingen uden for de store byer, skriver statistikservice.dk.

Den demografiske udvikling vil i de kommende år medføre en stor tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet, men denne udvikling er allerede nu aktuel for topledere og selvstændige. I mange områder i Danmark er andelen af aldrende topledere og selvstændige nu så høj, at tilbagetrækning vil skabe problemer med generations- og strategiskifte. I yderområderne, hvor problemet er størst, er det i forvejen vanskeligt at rekruttere egnede topledere og finde afløsere for de mindre selvstændige.

Hos statistikservice.dk har man lavet et demografisk danmarkskort, som viser andelen af topledere og selvstændige der er 60 år eller derover, i forhold til landsgennemsnittet. Af kortet fremgår det tydeligt, at yderområderne i det nordvestlige Jylland samt ø-kommunerne som Ærø, Langeland og Læsø står over for en stor udfordring med aldrende virksomhedsledere, som indenfor få år vil trække sig tilbage.

Det er især i de store bykommuner, at erhvervsledernes demografiske sammensætning er mere balanceret. København har en andel af virksomhedsledere over 59 år på blot 12 pct., hvilket står i skarp kontrast til Ærø som har en andel på 37 pct.

Se det demografiske danmarkskort her.


Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *