5 mia ekstra indtjening på turisme

LDF] Region Midtjylland vil i de kommende år tjene op til 5 mia ekstra på turisme. Regionens forretningsudvalg har vedtaget, at turisme skal være  et nyt indsatsområde og at målet er vækst.
Regionsrådsmedlem Andreas Steenberg udtaler til Spøttrup Avis, at han ser turisme som en kæmpe mulighed i yderområderne med kystturisme og erhvervsturisme i fokus. Her er der gode muligheder for mersalg.
I Landdistrikternes Fællesråd er vi meget enige. Vi anser turisme som en af de  store muligheder for erhvervsudvikling i yderområder og  landdistrikter. Vi tror, at turisten i fremtiden vil søge oplevelser tæt på naturen, tæt på ”det autentiske”, og her har vi i landsbyer og landdistrikter muligheder for at tilbyde turisterne noget. Vi har den uspolerede natur, vi har gode smagsoplevelser på de mange landsbykroer og små feriesteder. Vi ser også gode muligheder for iværksættere i landdistrikterne for etablering af ferielejligheder, små spisesteder, tilbud om guidede ture i lokalområdet o.s.v.

Regeringen har udpeget 29 kommuner i landet, som udkantskommuner. I disse kommuner sker der en lempelse af planloven, så det bliver lettere at etablere små erhverv i f. eks. nedlagte landbrug. Men der sker også noget i de øvrige kommuner. Der lægges op til, at man fremover får tilladelse til at have 15 ferielejligheder mod nu 10 i nedlagte landbrugsbygninger. Det vil i mange landdistrikter betyde, at man kan tilbyde turisterne gode overnatningsmuligheder, måske kombineret med tilbud om pakkeløsninger, der indeholder oplevelser af forskellig art i nærområdet. Det er vigtigt, at vi får turisterne til at blive nogle dage i nærområdet, det betyder øget indtjening for de lokale handlende og betyder måske i sidste ende, at man kan beholde sin dagligvarebutik.

Læs artiklen med regionsrådsmedlem Andreas Steenberg i Spøttrup Avis her: Region Midtjylland vil tjene 1

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *