38 kommuner får del i nedrivningsstøtte

[Jydske Vestkysten] 38 kommuner får tildelt i alt 100 millioner kroner til opkøb af gamle og faldefærdige huse, så de enten kan blive renoveret eller revet ned. – Jeg håber, at pengene kan være med til at gøre lokalområderne mere attraktive, siger indenrigsminister Bertel Haarder (V), der står bag bevillingen.
Fordelt over de 38 kommuner bliver det i gennemsnit 2,6 millioner kroner pr. kommune, og det er langt fra nok, lyder det fra blandt andet Vejens borgmester Egon Fræhr (V). – Vi er glade for de penge, som vi får, men det betyder jo, at der er huse, som burde rives ned, som ikke bliver revet ned i denne omgang, siger borgmesteren til JydskeVestkysten.

I alt har kommunerne søgt om nedrivningsstøtte for 188 millioner kroner. Kommunerne kan selv beslutte, hvornår de vil bruge pengene frem til udgangen af 2012, så de for eksempel ikke bliver presset til at købe en ejendom til overpris, fordi sælgeren ved, at kommunen skal handle hurtigt.

Kommentar fra LDF:
Indsatspuljen på 100 mio. kr giver en samlet indsats med de kommunale midler på i alt ca. 140 mio. kr. Formand for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard er meget tilfreds med tildelingen, som viser, at der vitterlig er et stort behov for midlerne til at fjerne eller renovere dårlige og faldefærdige bygninger når 38 kommuner ansøger og får tildelt midler og at puljen søges fuldt ud.
Steffen Damsgaard er meget glad for, at puljen blev en realitet i sidste del af finanslovsforhandlingerne for 2011, da LDF måtte konstatere, at den hverken var med i Økonomiaftalen for 2011 mellem Kommunerne og Regeringen, og ej heller var med i Regeringens Finanslovsforslag for 2011.
Fra Landdistrikternes Fællesråd gjorde vi en stor indsats for at overbevise de centrale politikere om nødvendigheden af indsatsen ved finanaslovsforhandlingerne, og det er glædeligt at politikerne var lydhøre og gav problemstillingen med dårlige og faldefærdige bygninger den nødvendige opmærksomhed ved at afsætte puljen på 100 mio. kr. for 2011.
Steffen Damsgaard slutter af med at konstatere at der fortsat er behov for en tilsvarende pulje de kommende år. 
 
Indenrigs- og Sundhedsministeriet: http://www.sum.dk/Aktuelt/Nyheder/Puljer-IN/2011/April/nedrivningspulje.aspx
 
Vejledning: http://www.im.dk/Puljer/~/media/Filer-dokumenter-IN/Puljer/Indsats/Vejledning_indsatspuljen_2011%20DOK393362.ashx

Puljetildeling: http://www.sum.dk/Aktuelt/Nyheder/Puljer-IN/2011/April/~/media/Filer-dokumenter-IN/Puljer/Indsats/nedrivningspuljefordeling200411.ashx

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

1 Response to 38 kommuner får del i nedrivningsstøtte

  1. Pingback: Landdistrikterne.dk / nyhedsmail 29. april 2011 | Lokalråd 4262 - Et lokalsamfund i udvikling

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *