34 kommuner får 150 mio. kr. i nedrivningsstøtte

Indenrigs – og socialminister Karen Ellemann giver 150 millioner kroner i nedrivningsstøtte til i alt 34 kommuner i udkanten af Danmark. Pengene skal gå til at rive forfaldne boliger ned og rydde op på grundene.

Der bliver i fremtiden længere mellem bilvragene og de sammenstyrtede ladegavle i 34 af landets kommuner. Indenrigs- og socialminister Karen Ellemann har nemlig uddelt regeringens Indsatspulje. Lolland og Vesthimmerland er de to kommuner ud af de 34, der modtager størst tilskud på i alt godt 19 og godt 9 millioner kroner. Pengene skal gå til at rive forfaldne huse ned og i øvrigt få ryddet op på grundene. I alt skal det forbedre og gavne de udkantskommuner, som slås med mange forfaldne boliger.

– Det er et trist syn, når gamle huse står og forfalder, som vi desværre ser nogle steder i landet. Tilskuddene fra Indsatspuljen til oprydning og nedrivning skal være med til at skubbe udviklingen i en række yderområder i en gunstig retning. Med de 150 millioner kroner fra staten er jeg sikker på, at vi kan medvirke til at gøre landsbyer og landområder i de støttede kommuner mere attraktive at bo og færdes i, udtaler Karen Ellemann

Ud over statens støtte skal kommunerne selv bidrage med penge i størrelsesordnen 37 millioner kroner. I det kommende år kan der derfor blive sat renovering og forskønnelser i gang i yderområderne for over 187 millioner kroner.

Indsatspuljen på 150 millioner. kroner blev oprettet som led i kommuneøkonomiaftalen for 2010 mellem regeringen og KL. Formålet med Indsatspuljen er at understøtte en positiv udvikling i bosætningen i yderområderne. Puljen kan yde tilskud til medfinansiering af kommunernes indsats med forbedringer af det fysiske miljø i yderområder, herunder bl.a. nedrivning og renovering af faldefærdige bygninger samt oprydning af oplagret skrot, udtjente biler og affald mv. på private grunde.

Se oversigt over støttebeløb til de 34 kommuner


Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *