3 lokalråd vil fremme bosætningen ved udvikling af nye metoder

[Landliv] Alle lokalråd i Vordingborg Kommune vil gerne øge bosætningen, men 3 lokalråd vil i de kommende år i samarbejde med Landliv udvikle nogle metoder til at øge og fastholde bosætningen. Metoderne stilles derefter til rådighed for de øvrige lokalområder gennem Landsbyforum og via hjemmesiden www.landsbyforum.dk.
Det er ikke blot en bolig man vælger, men også en lokalitet og en egn, når man flytter. I disse meget stille tider på ejendomsmarkedet er tiden til at finde nye veje, så vi bliver bedre til at præsentere ikke blot de ledige boliger, men hvad lokalområdet kan byde på – servicefaciliteter eller hvordan man tackler manglen på samme, naturen og kulturen og ikke mindst “fællesskaberne”
Tendensen er, at der bliver større forskelle mellem landsbyerne, og den forskel skal gøres tydeligere, så hvert område kan vise det særlige ved netop det sted.

Over 700 huse til salg i Vordingborg Kommune
Der er over 700 huse til salg i Vordingborg Kommune, og vi vil finde ud af, hvad vi kan gøre som borger og som lokalråd” siger formanden for projektets styregruppe Søren Vissing Nielsen “ og vi vil gøre vores til, at folk får øje på Vordingborgområdet, når bolighandlen igen kommer igang” – “Inden vi for alvor går i gang skal vi have et møde med kommunen, så vi kan få et samarbejde op at stå. Vi skulle helst finde måder, hvor vi understøtter hinandens initiativer” fortsætter Søren Vissing Nielsen.

Ejendomsmæglerne
Det første arrangement er med ejendomsmæglerne, hvor vi skal drøfte::
Hvad gør et lokalområde attraktivt for potentielle købere? Hvad er det de lægger vægt på?
Hvad kan borgere og lokalråd gøre for at trække købere til, og hjælpe potentielle købere til at beslutte sig for at købe netop her?
Hvordan kan ejendomsmæglere bruge lokale frivillige?
Hvordan kan vi samarbejde – både overordnet og i det daglige arbejde?

Lokale ambassadører
Man køber/ lejer ikke bare et hus, som man kan lide, men hvad kan lokalområdet /egnen tilbyde er lige så vigtigt. Ejendomsmæglerne ved meget, men mange kunne måske have lyst til at tale med en lokal om hvordan det er at bo netop her, derfor vil der blive arbejdet på at lave lokale ambassadørkorps, der kan tage imod potentielle tilflyttere.
Der oprettes et netværk, så man kan inspirere hinanden og lære af hinanden om hvordan man bedst tager imod købere og nye tilflyttere.
Hvis nogen er interesseret i at høre mere om ambassdørkorpset, så kontakt en af de lokale tovholdere – se faktaoboksen.

Vi ønsker at samarbejde med alle, der kan medvirke til, at flere får øje på de muligheder, der ligger i vores område – kommunen, ejendomsmæglerne, foreninger, borgere, så lad os endelig høre, hvad I har af gode ideer

Projektet har fået tilskud fra Landdistriktspuljen og søger om medfinansiering igennem LAG.

Faktaboks:
Formand for styregruppen: Søren Vissing Nielsen svngishale@gmail.com tlf.: 2468 8774
Bårse-Beldringe lokalråd: Erik Vagn Hansen erik@gishale.dk tlf.:5534 4420
Lundby Lokalråd: Sten K Nielsen ibsvej43@nielsen.mail.dk tlf.: 5576 7217
Fra Vestmøn Lokalråd: Eva Vestergaard eva@skyttestoen.dk tlf.: 2547 5099
Fra Landliv: Mona Hvid mona@landliv.dk tlf.: 2126 6566

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *