Uden mad og drikke duer indlæring ikke

Nu ringer skoleklokken igen. Seks ugers ferie fra de daglige madpakker er slut – hvis man da ellers hører til den lille tapre skare, der stadig insisterer på at give ungerne mad med i skole trods konkurrencen fra cola, chokoladekiks og fast food.

Men nogle steder i landet er der et alternativ til madpakken og bagerens fristelser.
Familie og Samfund i Ringkøbing Amt har siden september sidste år stået for en ugentlig skolebespisning på to skoler i amtet, Langhøj skole i Linde og Tim skole. Fra september i år kommer endnu to skoler med, nemlig Isenvad skole ved Ikast og Christinelyst skolen i Lemvig.

"Maden er vigtig for børnenes udvikling og vi har valgt at begynde i det små med at servere et varmt, ernæringsrigtigt og velsmagende måltid af friske råvarer en gang ugentlig på skolerne," siger husholdningskonsulent Sinne Damsgaard, der sammen med sin kollega, Helle Mehl står for måltidernes sammensætning. Maden tilberedes i skolekøkkenerne af frivillig arbejdskraft og mere end halvdelen af skolernes elever og lærere tager imod tilbuddet, der koster 10 kr. pr. måltid.

"Mange børn kommer i skole uden morgenmad og har heller ikke madpakke med. Måske har de fået en tier af forældrene og må så selv finde ud af at købe noget i løbet af dagen – og så vælger de ofte det usunde: sodavand, slik og kager. Det kan vores skolebespisning selvfølgelig ikke dæmme op for, men et ugentligt måltid er i hvert fald en begyndelse," siger Sinne Damsgaard, der håber at begyndelsen med tiden kan udvikle sig til, at der bliver en fast stilling på den enkelte skole til en, der er ansvarlig for en daglig skolebespisning.
Skolebespisningen er støttet af Ringkøbing Amts Sundhedsfremmeafdeling
og Ringkøbing kommune, der har ydet et tilskud til anskaffelser.

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder-2008, Nyhedsbrev. Bogmærk permalinket.

2 svar til Uden mad og drikke duer indlæring ikke

 1. Bente Viskum skriver:

  I Fredericia er vi en gruppe der arbejder med at indføre skolebespisning.
  Jeg vil gerne høre lidt mere om jeres ordning.
  Har den kørt siden dette indlæg?
  VH Bente

  • Hanne Bruun skriver:

   Hej Bente – tak for dit svar. Det er et meget gammelt indlæg, du har kommenteret på og vi ved ikke noget om, hvordan det efterfølgende er gået på skolerne (da det er skolernes egen ordning og ikke vores – vi formidlede blot nyheden i sin tid).
   Jeg vil anbefale dig at kontakte de skoler, som er nævnt i indlægget og evt. spørge dem direkte.
   Ha’ en god dag!

   Med venlig hilsen,
   Hanne Bruun, kontorassistent, Landdistrikternes Fællesråd

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *