Uddannelse af den voksne arbejdskraft på landet

En indsats for at opkvalificere det voksne danske arbejdsmarked i landdistrikterne kan få hårde odds imod sig, påpeger en pilotundersøgelse fra Udviklingsafdelingen, Syddansk Universitet – Esbjerg.

Forskerne Gert Storm og Hanne Tanvig har spurgt 28 voksne personer fra tre lokalområder i Ribe amt om deres uddannelse, beskæftigelse og interesse for efter- og videreuddannelse. Og de to forskere konstaterer, at de adspurgte ikke har haft interesse for videregående uddannelse, at de har valgt det som lå inden for rækkevidde, at de fortsat er meget lidt geografisk mobile og ikke er motiverede for selv at søge videre uddannelse – eller for at bruge fritiden til det. Hvis de skal uddannes, skal det ikke bære præg af “klassisk” skolegang.

Da landdistrikterne har et uddannelsesmæssigt efterslæb i forhold til landsgennemsnittet, foreslår forskerne at den voksne arbejdskraft på landet motiveres til at opkvalificere sig og at kursustilbud til denne gruppe skal foregå i lokalmiljøet og med udgangspunkt i folks arbejdssituation og dagligdag.

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder-2008, Nyhedsbrev. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *