Til kamp mod forfaldne huse på landet

Danske Kommuner skriver:
Kommuner får hjælp fra politikere i Region Midtjylland, der opfordrer til at lave en statslig fond, som skal forhindre spøgelseshuse og udlejning under kummerlige forhold. 
Region Midtjylland kommer nu de kommuner til hjælp, der gerne vil slippe af med tomme og forfaldne huse og ejendomme.– Jeg vil gerne have, at regering og folketing vågner op og løser det her problem ved at lave en statslig fond med mange milliarder kroner, som skal bruges til at opkøbe de forfaldne huse i landsbyerne, siger det socialdemokratiske medlem af regionsrådet, Kaj Møldrup Christensen til DR Østjylland.
Han mener, at spøgelseshusene på landet udgør et alvorligt problem, fordi de generer de andre beboere i området og afskrækker folk fra at flytte dertil. Desuden er det svært at få husene revet ned, fordi de ofte bliver opkøbt af spekulanter, der lejer dem ud til f.eks. bistandsklienter, som bor i husene under kummerlige forhold.
Udover en landsdækkende milliardfond opfodrer Regionsrådet i Midtjylland staten til at give flere penge til fornyelse i landsbyerne og at lave en skrotningsordning for nedslidte huse. Tidligere har både Hjørring og Morsø kommuner kaldt til fælles indsats, blandt andet ved at indføre en skrotningspræmie for at rive boligerne ned.

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder-2008. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *