Thyregod i kontakt med naturen

Bøgeskov og frugttræer skal bringe Thyregod i kontakt med naturen

Hegn af frugttræer til fælles glæde for borgerne, en bøgeskov mod sydøst og en række vindmøller mod nord er nogle af elementerne i den udviklingsplan, Thyregod – Vester Udviklingsråd netop har fået udarbejdet af to arkitektstuderende.
  
Planen, der opererer med en 20 års tidshorisont, er blevet til på baggrund af borgernes ønsker til deres byer, kombineret med de arkitektstuderendes friske blik på by og landskab.
  
Med helhedsplanen har Udviklingsrådet og Give kommune nu en langsigtet plan at arbejde efter. Landsbyen Thyregod, der ligger på skillelinien mellem Østjyllands bakkede landskab og Vestjyllands store vidder, er med årene blevet klemt inde af vej- og jernbaneanlæg og industriudvikling. Planen vil genskabe byens kontakt med den omgivende natur gennem grønne kiler og hegn af frugttræer i nye byudviklingsområder. Landsbyen Vesterlund, der har en række bevaringsværdige bygninger, har i dag mange kvaliteter, som der skal passes på i den fremtidige udvikling, påpeger planens ophavskvinder, Anita M. Jensen og Susanne Mikkelsen fra Arkitektskolen i Århus.
  
Planen blev præsenteret ved et borgermøde i Thyregod d. 9. marts.

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder-2008, Nyhedsbrev. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *