Sundhed kommer i første række

Fødevareministeriet skriver:
Indsatser indenfor smag, bevægelse og sundhed kommer forud for andre ansøgninger, når Fødevareministeriet i år stiller 10 millioner kroner til rådighed til projekter til gavn for børn og unge, der bor i landdistrikterne. 

”Det er vigtigt, at børn så tidligt som muligt tilegner sig nogle basale madkundskaber og lærer, hvad der er sundt og mindre sundt. Jeg har derfor besluttet, at indsatser målrettet kvalitet, smag og sundhed prioriteres i første række, når Fødevareministeriet giver tilskud under Landdistriksprogrammet”, siger fødevareminister Eva Kjer Hansen.

Fakta
Ordningen skal fremme aktiviteter, der øger kompetencerne hos børn og unge i landdistrikterne. Desuden skal ordningen nå bredt ud til børn og unge i forskellige aldersgrupper og til børn og unge med forskellig baggrund. Tilskud kan gives til projekter inden for flere forskellige indsatsområder. Som noget nyt kan der fra i år ydes tilskud til aktiviteter for børn og unge i landdistrikterne, der omhandler demokrati, folkestyre og integration.

Tilskud kan søges af børne – og ungdomsorganisationer, foreninger og almennyttige sammenslutninger – forudsat at den aktivitet, der søges om tilskud til, retter sig bredt mod børn og unge i landdistrikterne.

“Det er en klog og nødvendig beslutning at ministeren vælger at prioritere folkesundheden i Landdistriktsprogrammet. Jeg håber, at ministeren også fremover vil prioritere sundhed i andre støtteordninger til fx innovation og afsætningsfremme”, udtaler Morten Strunge Meyer fra Kræftens Bekæmpelse.

Ansøgningsrunden løber frem til den 10. marts 2009.

Flere oplysninger her

Ansøgningsmateriale findes her
 

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder-2008. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *