Stiftelse af Selskabet for Landdistrikts- og Regionalstudier

IFUL • Institut for Forskning og Udvikling i Landdistrikter skriver:
I forlængelse af konferencen ”Foreningsliv i Danmark – under udvikling eller afvikling?” torsdag den 2. oktober 2008 på Axelborg i København stiftedes Selskabet for Landdistrikts- og Regionalstudier.

Det har længe været et udtalt ønske fra mange, der i deres daglige arbejde beskæftiger sig med forhold vedrørende landdistrikter, at danne et forum, hvor man kunne mødes og udveksle viden og erfaring inden for dette faglige område. Det er hensigten, at forskere i Selskabets regi vil kunne mødes med praktikere, og politikere mødes med nogle af de mange engagerede mennesker, som også i høj grad præger feltet. Ligeledes vil Selskabet kunne være en platform for formidling af resultater og erfaringer til såvel forskningsverdenen som offentligheden i øvrigt.

Selskabets formål er at fremme landdistrikts- og regionalstudier i Danmark især gennem dialog, samarbejde og erfaringsudveksling mellem feltets aktører. Endvidere er formålet at bidrage til at udbrede kendskabet til sådanne studier inden for forskerverdenen og i offentligheden.

På den stiftende generalforsamling valgte de ca. 30 tilstedeværende en første bestyrelse, som vel tør siges at afspejle netop de forskellige aktører inden for landdistriktsområdet:
1. Anette Prilow, Danske Regioner
2. Anja Linde Krag, Nordrup ved Slagelse
3. Carsten Blomberg Hansen, Landdistrikternes Fællesråd
4. Gunnar Lind Haase Svendsen, IFUL – Syddansk Universitet
5. Jørgen Møller, Institut for Samfundsudvikling og Planlægning – Aalborg Universitet
– og som suppleanter valgtes
1. Jane Tange Mathiasen, Sundhed og bæredygtig udvikling – Aalborg Kommune
2. René Kusier, FødevareErhverv, Fødevareministeriet

Referat fra den stiftende generalforsamling her eller via link på www.sdu.dk/iful .

Yderligere information vedrørende indmeldelse, kontingent og andre praktiske oplysninger i forbindelse med Selskabets første virke udsendes med næste IFUL nyhedsbrev..

Et medlemskab koster pr. år kr. 100 for privatpersoner og kr. 500 for organisationer. Det er selvsagt et ønske, at så mange som muligt melder sig ind i Selskabet for herved at skabe en så stærk udveksling og formidling af viden som muligt til glæde for udviklingen i de danske landdistrikter.
 

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder-2008. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *