Sevel tager udviklingen i egen hånd

Landsbyen Sevel mellem Struer og Skive kan i år fejre 10 års jubilæum for byens eget udviklingsselskab. Og Sevel Investering ApS kan fremvise resultater der burde få mange andre danske landsbyer til at gøre dem kunsten efter.

Initiativet kom i 1989 fra en gruppe borgere, der ønskede at skabe udvikling i produktion og handel i byen. Byens borgere og virksomheder tegnede anparter for i alt 167.000 kr. og så var Sevel Investering ApS født.

Selskabet har bl.a. sikret, at byen fortsat har en frisør og at der er kommet en campingplads til byen. Begge forretninger ejes og drives i dag af private, men Sevel investering ApS har fungeret som investor og fødselshjælper i begyndelsen.

Da den ene af byens to bankfilialer var truet af lukning, gik Sevel Investering ApS i dialog med bankens ledelse – og der er stadig to bankfilialer i byen.

I 1993 købte Investringsselskabet af et dødsbo en ejendom med fire lejligheder og den ejendom ejer selskabet stadig. Lejlighederne lejes ud og har vist sig at være en god investring for selskabet. Landsbyens kraftvarmeværk løb foreningen også i gang, indtil der blev valgt en bestyrelse der overtog ansvaret for den fortsatte drift.

Sevel Investering ApS har i de senere år også været bygherre og fået opført to parcelhuse, der er solgt til tilflytter-familier.

Senest har Sevel Investering ApS sammen med Sevel Borgerforening udarbejdet et idekatalog over byforskønnelse, trafiksanering og miljøprojekter, så man i årene fremover kan fortsætte byens positive udvikling på egne betingelser.

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder-2008, Nyhedsbrev. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *