Regeringsgrundlaget og de danske landdistrikter.

Også i Landdistrikternes Fællesråd er det nye regeringsgrundlag blevet læst med interesse.
“Der er ikke i oplægget fundet omtale af de særlige vilkår som er gældende for befolkningen i landdistrikterne. Derfor findes heller ingen forslag til sikring af at mulighederne for service, arbejdspladser, bosætning osv. er de samme for borgerne på landet, som for resten af den danske befolkning” udtaler Fællesrådets formand Thorkild Ljørring Pedersen.
“Vi er f.eks. meget betænkelige ved forslaget om en privatisering af postvæsenet; og tænker her på, hvordan tidligere rationaliseringer har forringet postservicen i landdistrikterne. Nedlæggelse af posthuse og af de postbetjeningssteder, der i de små samfund var medvirkende til at den sidste dagligvarebutik kunne overleve, har ikke gjort det nemmere at etablere selvstændig virksomhed i landdistrikterne” fortsætter formanden.
Derimod hilser Landdistrikternes Fællesråd forslaget om et eftersyn af planloven velkommen. Både mulighederne for mindre virksomheder til at bruge nedlagte landbrugsejendomme som startdomicil; og tankerne om at decentralisere administrationen af planloven, er vigtige for en god landdistriktsudvikling.
“Det er meget positivt at den nye regering vil føre en dynamisk iværksætterpolitik, så det bliver mere attraktivt at starte og drive selvstændig virksomhed – blot vi kan få tilføjet de tre ord “også i landdistrikterne” – og få sat handling bag dem!” slutter Thorkild Ljørring Pedersen sin kommentar.

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder-2008, Nyhedsbrev. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *