Penge til kamp mod gamle rønner

Nyhedsmagasinet “Danske Kommuner” skriver: 
Kommunerne har svært ved at få fjernet faldefærdige huse, som spekulanter udlejer til socialt udsatte borgere. Dansk Folkeparti vil derfor afsætte penge, som skal hjælpe kommunerne.
 
Skruppelløse spekulanter udlejer gamle, nedslidte huse til folk, der er på flugt fra de sociale myndigheder. Det er et stort problem for mange kommuner i udkantsområderne. En ny lov skal gøre det lettere for kommunerne at opkøbe ejendommene, men der er ikke fulgt penge med loven.

Det skal der laves om på, mener formanden for Folketingets kommunaludvalg Hans Kristian Skibby (DF). Han foreslår, at penge, der bliver til overs i forbindelse med afkoblingen af landbrugsstøtten, i stedet går til kommunerne.

– Landområderne skal kunne tilbyde borgerne den samme følelse tryghed som byerne, og vi kan som ansvarlige politikere simpelthen ikke være bekendt at belaste kommunekasserne i de i forvejen trængte kommuner mere, end de er i forvejen, siger Hans Kristian Skibby.

– Social eksport er en ond spiral. Jo flere ressourcesvage mennesker, der flytter til en given kommune, desto sværere bliver det for denne kommune at imødegå problemet og få revet de mange rønner ned, konstaterer han.

Udvalgsformanden påpeger, at pengene fra landbrugsstøtten er øremærket bedre miljø i landområderne.

– Og hvad kan være bedre for miljøet end nedrivningen af faldefærdige ejendomme, som ikke alene tiltrækker sociale problemer, men som også i høj grad ødelægger det harmoniske billede af et velfungerende og attraktivt liv på landet? Vi skal i gang med det samme, fastslår Hans Kristian Skibby.

Ifølge Statens Byggeforskningsinstitut findes der omkring 10.000 ejendomme i udkantsområderne, der er så forfaldne, at de er uegnede som menneskebolig.

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder-2008. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *